Speel op 11 november mee in Luik

De huidige Cercle Royal d’Echecs de Liège et Echiquier Liégeois (afkorting: CRELEL) werd in 1911 opgericht onder de naam Cercle d’Echecs de Liège. De leden van de club waren toen vooral studenten aan de universiteit van Luik en een paar jaar later kwamen er ook verbannen Russen naar België, verbannen na de revolutie in 1917. De bekendste onder hen is zeker Victor Soultanbeieff die tegen de sterkste spelers van zijn tijd gespeeld heeft. Hij heeft onder andere zeges tegen Tartakower, Marshall en Nimzowitsch behaald.

De club Luik is ook een van de vier clubs die de Belgische schaakbond in 1920 hebben opgericht. Trouw aan deze traditie wil de CRELEL zijn verjaardag waardig met U vieren…

Rapid op vrijdag 11 november

Op vrijdag 11 november om 11 uur met een Rapidschaaktoernooi met 5000 euro’s prijsgeld.

Voorinschrijving: IGM, IM en FIDE-meesters: gratis, volwassenen 10 euro’s, jongeren van -18 jaar: 8 euro’s.
Inschrijving ter plaatse op 11 november is ook mogelijk. Gratis voor IGM, IM en FIDE-meesters, 12 euro’s voor volwassenen en 10 euro’s voor jongeren van -18 jaar.

Voorinschrijving voor het toernooi is mogelijk op de website http://www.crelel100years.be/index_nl.html

Het toernooi wordt ‘s avonds gevolgd door een spaghettimaaltijd. Gratis voor de spelers van het toernooi en de genodigden. 5 euro’s voor de anderen. Op zaterdag 12 november om 15 uur zal IM Pascal Vandevoort een schaaksimultaan geven. Voorinschrijving (per mail aan luigi.iafelice@teledisnet.be) is zeer aanbevolen: het aantal spelers wordt beperkt. Deelname is gratis.

Plaats : Sporthal van Bressoux, Rue Ernest Malvoz, 2 – 4020 Luik

 1. steff
  steff24-10-2011

  Van harte gefeliciteerd aan de CRELEL. Wel jammer dat het verjaardagsfeestje tijdens het traditionele tornooi van Leuven valt.

 2. Jean-Cri
  Jean-Cri25-10-2011

  Het is inderdaad jammer dat de toernooien van Luik en Leuven op dezelfde dag plaatshebben.
  Wij hebben lang geaarzeld voor de datum van 11 november te kiezen.
  Het is moeilijk om een helemaal vrije datum te vinden.
  Wij hopen dat de verschillende tempi voor weinig medediging zullen zorgen.

  Intussen zijn er al 98 vooringeschreven spelers waarvan 14 IGM en IM.

 3. Oscar
  Oscar25-10-2011

  Tja, op 11 november is er ook een blitztoernooi bij Caïssa Europe in Jemappes (Challenge André Bréda). Keuze genoeg dus…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.