Rein Verstraeten wint tweestrijd tegen Vandelacluze

Afgelopen zaterdag werd er behalve in de NIC ook in Mechelen geschaakt. Zaterdag kende het VJK zijn apotheose en die was bijzonder spannend in de meeste reeksen.

De -20/18 werd gewonnen door favoriet Rein Verstraeten. De Leuvenaar scoorde een halfje meer dan Vandelacluze, al toonde die laatste zich in de laatste ronde tevreden met een remise om zijn uitstekend toernooi te eindigen. De andere kampioenen: Emile Boucquet, Quinten Ramacker, Rupert Hoop, Anthony Mitran en Constantijn Beukema…

Verstraeten werkt spannende slotfase af

Na zijn slippertje in de eerste ronde tegen Charlotte Schröer, slaagde Rein Verstraeten erin zijn eer en score vlot te herstellen. Hij remiseerde enkel tegen rechtstreekse concurrent Vandelacluze en won zijn overige partijen. Dat stramien herhaalde hij op de slotdag. Eenvoudig was het zeker niet. Vooral zijn partij tegen Hanne Goossens was op het nippertje: beide spelers hadden een dame en een koning, maar de koningin van Geel verdween na een enorme blunder in hevige tijdnood van het bord.

Quinten Ramacker pakte de felst bevochten titel, die van de -14.

De basis voor de zege was gelegd en daarbij werd Verstraeten enigszins geholpen door de uitstekend spelende Ian Vandelacluze. Die bood in de laatste ronde zelf remise aan aan Hanne Goossens, die enigszins verrast het bod aanvaardde. Vandelacluze verzekerde zich zo echter wel van de ereprijs bij de -18. Verstraeten rook zijn kans en ging op en over Matthias Lootens. Met 8/9 is hij de nieuwe Vlaamse kampioen bij de -20, een opmerkelijk resultaat. Verstraeten heeft de afgelopen jaren duidelijk vooruitgang geboekt en lijkt een kleine voorsprong genomen te hebben op zijn leeftijdsgenoten.

De andere reeksen werden ofwel gedomineerd, of waren heel erg spannend. De dominantie van Boucquet, Hoop, Mitran en Beukema resulteerde in een ongedeelde titel. De spanning vierde dan weer hoogtij bij de -14, waar ze met maar liefst drie spelers op de eerste plaats eindigden. Zowel Ben Tuerlinckx, Arno Sterck als Quinten Ramacker scoorden 7,5/9. Die laatste kon uiteindelijk zijn eerste Vlaamse titel opspelden.

Alle uitslagen vind je op de site van TSM.

  1. JASE
    JASE18-02-2012

    ’t Doet echt deugd om hier in de lijst van de kampioenen de naam van een oud-leerling te zien prijken: proficiat Emile!

  2. Marki
    Marki24-02-2012

    Een tweestrijd kun je het niet helemaal noemen. Als ik goed ingelicht ben, speelden beide bij de -18. Dus werd Rein kampioen bij de -20 en Ian kampioen bij de -18.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.