Beukema-Ghyselen brengt beslissing over titel

Dankzij opvallend vlotte zeges van Stefan Beukema (met zwart tegen Yasseen De Herdt) en Wouter Ghyselen (met wit tegen Francois Godart) krijgt het BK elite toch nog een spannende slotdag. Het onderlinge duel tussen Beukema en Ghyselen zal bepalen wie de nieuwe Belgische elitekampioen wordt. De “beuk” heeft genoeg aan remise.

In de strijd om de derde plaats heeft vooral David Roos een gouden zaak gedaan door Lennert Lenaerts te kloppen. Hij strijdt samen met Godart en Rein Verstraeten – die Lars Swijsen versloeg – voor de derde podiumplaats. Nicola Capone haalde zijn eerste zege binnen.

De uitslagen: De Herdt-Beukema 0-1, Ghyselen-Godart 1-0, Swijsen-Verstraeten 0-1, Capone-Hans 1-0, Roos-Lenaerts 1-0

  1. Ghysels Marc
    Ghysels Marc13-04-2012

    Dit is de sport op zijn mooist (met dank aan de kalendermaker) door in een onderling duel tijdens slotronde te kunnen bepalen wie de beste zal worden. Jammer dat Wouter met zwart is (en zeker tegen Stefan die ook aan een heel overtuigend kampioenschap bezig is), want met wit heeft hij reeds serieus ingehakt op zijn tegenstanders. Maar onze boys werden het pad opgestuurd met als boodschap “Pas de quartier”! Ook heel sterke veerbaarheid van David om na enkele pijnlijke nederlagen zo hard te kunnen terugslaan. Bovendien tot nu toe de enige die ervoor zorgde dat de Bokma van de Beuk nog eventjes in de koelkast mag blijven.

  2. Arno
    Arno14-04-2012

    Is het toevallig dat bij Roos, Ghyselen en Capone de Klassieke Siciliaans op het bord verschijnt? En ik maar stoppen met die opening omdat niemand dat toen speelde 😀

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.