Arno Bomans is Buch te snel af in Hoboken

Afgelopen weekend heeft Arno Bomans de Memorial Jean Janssens, het open toernooi dat op zaterdag het criterium van zondag voorafgaat, gewonnen. Hij eindigde met 6/7 samen eerste met Emmanuel Nieto en stond in eerste instantie als tweede gerangschikt. Een fout in het programma, zo bleek en Bomans kreeg alsnog de prijs en de titel.

Op zondag won Rein Verstraeten met groot gemak de open reeks van het criterium. De andere winnaars: F-reeks: Joppe Raats, E-reeks: Dries Van Malder, D-reeks: Batist Huygebaert, C-reeks: Quinten Ramacker, B-reeks: Karsten Verhasselt …

Paringen maken finale spannend

Samen met Wim Maes leek Arno Bomans de te kloppen man op de Memorial Jean Janssens, een open rapidtoernooi dat op zaterdag gespeeld werd, een dag voor het criterium in Hoboken. De grootste concurrent kwam echter uit onverwachte hoek: na de eerste ronde gemist te hebben, verscheen Emmanuel Nieto net voor ronde 2 aan de aftrap.

Rein Verstraeten won elke partij in de A-reeks.

Bomans klopte Maes, maar verloor tegen Nieto. Die zag zijn eerste ronde gecompenseerd met een bye-winstpunt. Nieto verloor twee halfjes tegen Patrick Broekmans en Ismael Tamer. Beide spelers eindigden dus met een mooie 6/7, maar het byepunt voor Nieto verstoorde de berekening van de winnaar. Eerst gaf het scheidingssysteem immers Nieto aan, wat eerder vreemd was, gezien zijn bye in ronde 1. Arno Bomans geloofde dat niet echt: “Ik heb de buch die van toepassing was manueel uitgeteld en dat bleek in mijn voordeel uit te draaien.” Toen de scheidsrechter zijn berekening nakeek, bleek de speler uit Opwijk gelijk te hebben.

Het criterium op zondag was zoals gewoonlijk een succes: meer dan 160 schakers zochten Hoboken op. Vooral de jeugdreeksen scoorden geregeld rond de 40 deelnemers per reeks, een mooi resultaat. De open A-reeks werd overtuigend gewonnen door Rein Verstraeten. Hij scoorde 7/7, twee punten meer dan eerste achtervolger Mathias Lootens. De winnaars: F-reeks: Joppe Raats, E-reeks: Dries Van Malder, D-reeks: Batist Huygebaert, C-reeks: Quinten Ramacker, B-reeks: Karsten Verhasselt.

Alle uitslagen vindt u op de website van het lentetoernooi.

  1. Dirk
    Dirk26-04-2012

    Vreemd dat men buch prefereert als eerste scheidingspunt, terwijl er een duidelijk onderling resultaat geldt. Een bye de eerste ronde geeft je dan in principe heel weinig kans om ooit het toernooi te winnen…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.