Yasseen De Herdt en Jelle Sarrau stunten (opnieuw) op 1 mei

Update: uitslagen Schoten online.

Jelle Sarrau speelt op een wolk. Twee weken na zijn glorierijke zegetocht in Leopoldsburg won de Limburger op 1 mei opnieuw een toprapid, deze keer in Schoten. Sarrau herstelde van een kleine achterstand en hield uiteindelijk favorieten Docx, Nieto en Cools achter zich. Tegen die laatste won Sarrau het cruciale laatsterondeduel. Hij verloor geen enkele partij en eindigde op 7,5/9.

In Aalter werd er ook ge-1 meischaakt (van een prachtig neologisme gesproken). Daar verraste Yasseen De Herdt vriend en vijand door onder andere Provoost, Roos, Barbier en Van Hoeve achter zich te houden…

De Herdt wint in Aalter

Bij zijn eerste deelname aan het Schotense 1-mei tornooi ging de Limburger Jelle Sarrau meteen aan de haal met de hoofdprijs. Met een degelijke 7½ uit 9 bleef hij onder andere Gorik Cools en Stefan Docx voor. Opvallend was de inzinking van Emanuel Nieto die na een knappe 5½ op 6 geen enkel punt meer wist te scoren en zo zelfs uit de tot 10 donderde. Alle uitslagen en de eindrangschikking kan je terugvinden op http://schaakclubschoten.be/. Met dank aan Helmut Keustermans voor de informatie.

Over het toernooi in Aalter schreef Adrian Roos een kort verslag:

“Het 1 mei jeugdtornooi Aalter staat traditioneel bekend als een van de sterkste criteriumtornooien van het jaar. Dit jaar was dat mijns inziens niet minder. Met elofavorieten Simon Provoost, mezelf, Van Hoeve Ab, Barbier Wim en een hele resem van sterke elite jeugdspelers zoals Rein Verstraeten en Wouter Ghyselen beloofde het een spannend tornooi te worden met een hoop spelers die kans maakten op de titel.

Wouter Ghyselen leek op weg naar de eindzege, maar blunderde in de slotfase.

Maar niets bleek minder waar, want het was een underdog die het toernooi domineerde van begin tot einde: Yasseen de Herdt begon al in ronde 3 waarin hij won van topseed Simon Provoost na een wilde aanvalspartij. Voorts remiseerde hij tegen Wouter Ghyselen om dan later in de voorlaatste ronde het onderling duel te winnen tegen Adrian Roos. Hierdoor had hij in de laatste ronde voldoende aan een halfje om het tornooi in zijn voordeel te beslechten. Enkel Wouter Ghyselen kon nog aanspraak maken om mee aan de leiding te komen door te winnen tegen Simon Provoost. Alles leek nog in zijn voordeel uit te lopen met een loper+toren eindspel en pluspion, maar toen blunderde Wouter op de cruciale fase waardoor Provoost nog mee op het podium sprong.”

Het toernooi in Aalter maakt deel uit van het criteriumcircuit en dus waren er ook enkele jeugdreeksen. Die reeksen zijn gewonnen door Verhasselt Karsten, Ramacker Quinten, Hoop Rupert, Lambrecht Arne en Muzzi Daniele.

Alle uitslagen uit Aalter vind je door te klikken op deze link.

 1. Luc Oosterlinck
  Luc Oosterlinck05-05-2012

  Bedankt Adrian, voor je verslag, wil er wel bij vermelden dat er 284 spelers aanwezig waren waarvan 259 jeugdspelers!

 2. David Roos
  David Roos06-05-2012

  Go Yasseen! He’s on fire 🙂 Ook Jelle wint elk toernooi dat die meedoet blijkbaar, dat belooft voor het VK en BK!

 3. Tom
  Tom07-05-2012

  off topic maar mijn gebeden zijn aanhoord, deze zomer voor het eerst sinds lang een individueel 24u blitz tornooi :

  http://24hblitz.amaychess.be/fr

 4. Dieter De Witte
  Dieter De Witte09-05-2012

  @Tom: KGSRL organiseert op 12/5 een 12-urenblitz. Kan je misschien als opwarmer gebruiken ;)..

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.