Gelfand bekampt Anand voor wereldtitel

Vandaag om 13u start in Moskou het duel tussen Vishy Anand en Boris Gelfand met als inzet de enige, echte wereldtitel. Over 12 partijen zal uitdager Gelfand proberen om voor een stunt van formaat te zorgen. Anand daarentegen zal proberen zijn goede vorm terug te vinden na enkele mindere toernooien om op die manier zijn titel te verlengen.

Vanaf 13u kan je de partijen live volgen via de officiƫle site (klik hier) of via allerlei internetschaakclubs.

  1. Dieter De Witte
    Dieter De Witte15-05-2012

    De livestream is verschrikkelijk. Op een uur tijd krijg je 15 minuten schaakanalyse, 15 minuten Russische reclame en 30 minuten discussie over Russische iconen uit de jaren stillekens. Pure frustratie als je het mij vraagt. Het logische adres om de partijen te volgen voorzien van commentaar van GM Naiditsch is dan ook:
    op http://livechess.chessdom.com/site/
    (en dan naar de room gaan voor Anand – Gelfand)
    De partij van gisteren was overigens wel stevig, het leek erop dat beide spelers kansen hadden om het laken naar zich toe te trekken..

  2. brabo
    brabo15-05-2012

    De analyses op http://www.chessintranslation.com/live-game/ vind ik beter daar je meer het gevoel krijgt dat de commentator commentarieert i.p.v. de computer.

  3. Dieter De Witte
    Dieter De Witte15-05-2012

    Bedankt voor de link, ik had al eens gehoord dat Shipov echt goed is. Najditsch moet het jammergenoeg stellen met wat tekst tussen de partijzetten door, deze leest alvast aangenamer.

  4. Thomas Maes
    Thomas Maes15-05-2012

    Vandaag wellicht kleurloze remise zo te zien…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.