Kom kijken naar de Eneco Tour of beter nog … neem deel aan het 28ste OPEN van Geraardsbergen.

Het 28ste internationaal schaaktoernooi van Geraardsbergen gaat door van zaterdag 11 tot woensdag 15 augustus 2012. Om de 600 € te winnen en het ‘manneken-pis’ als trofee mee naar huis te nemen, moet men de beste zijn na 9 ronden.

Op zondagavond 12 augustus is er barbecue en start om 20 uur de grote “zomerblitz”, open voor iedereen. Op maandag- en dinsdagavond, telkens om 20 uur, is er een ‘rapid’ toernooi. Vanaf dit jaar komen de organisatoren met een nieuwe attractie naar buiten: de finale van de ‘Eneco Tour’ en een passage op de “muur”…

Schaken en wielrennen: een gouden combinatie

Op zondag beklimmen de renners eerst tweemaal de fameuze “muur” en komen daarna over de eindstreep op, in vogelvlucht, amper 200 meter van de toernooizaal. De Eneco Tour is een wielerronde die sinds 2005 jaarlijks wordt verreden door België en Nederland.

Geen nood voor wie eens een dagje schaakrust wil nemen, er is mogelijkheid voorzien tot twee bye’s telkens t.w.v. ½ punt.

Het maximum aantal deelnemers dat in principe kan geplaatst worden, 150, werd vorig jaar bereikt. Liefhebbers hebben nog ruim de tijd om in te schrijven, maar wie ter plaatse wenst te logeren, wacht liefst niet meer om te reserveren. Het aanbod is beperkt en raakt vlug uitgeput, mede vanwege de andere toeristische evenementen in de streek.

Het open van Geraardsbergen is het enige vakantietoernooi, samen met dat van Gent en Knokke, waar nog vrijuit en zonder ‘elodruk’ kan geschaakt worden. Wie volgt Jelle Sarrau op?

Alle inlichtingen en ook inschrijven op http://users.skynet.be/vptd

 1. Tom
  Tom31-05-2012

  Hopelijk kan ik meedoen.
  Kleine opmerking wat de website betreft, het zou mooi zijn indien de blitzresultaten van vorig jaar alsnog online worden gezet…..

 2. Jan van Mechelen
  Jan van Mechelen01-06-2012

  Weet er iemand of de parkeerplaats achter de abdij met de auto is te bereiken op de dag dat er wordt gekoerst?

 3. Oscar
  Oscar02-06-2012

  Ik heb bij de organisator aangedrongen en op beide vragen zal volgende week een antwoord worden gegeven.

 4. Oscar
  Oscar04-06-2012

  De resultaten van Blitz en Rapid 2011 staan op de website.
  Zie http://users.skynet.be/vptd/ (scrollen tot onder “Info 27e Open van Geraardsbergen”.
  Dit jaar zijn er ’s avonds een Blitztoernooi en twee Rapidtoernooien waaraan idereen mag deelnemen.
  Het antwoord op de tweede vraag (parkeerterrein) vergt een beetje meer tijd.

 5. Oscar
  Oscar07-06-2012

  De vraag van Jan is zeer pertinent want er zullen inderdaad parkeerproblemen zijn. Het kan ook niet anders met zo’n koers.
  De parkeermogelijkheden zullen op de website http://users.skynet.be/vptd/ worden vermeld. Best is dus de website regelmatig te raadplegen.

 6. Jan van Mechelen
  Jan van Mechelen09-06-2012

  OK, dank U Oscar.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.