Caruana

Caruana wint in Dortmund, Wang Hao in Biel

In de maand juli zijn er opnieuw twee toptoernooien gespeeld: in het Duitse Dortmund heeft de Italiaan Fabiano Caruana nog maar eens zijn enorme vooruitgang dit seizoen in de verf gezet.

Hij klopte veelvoudig winnaar Kramnik en scoorde met 6/9 even veel als Sergey Karjakin, maar won een partij meer. Klik hier voor de homepage van de Dortmund Sparkassen Chess Meeting.

In het Zwitserse Biel heeft niet topfavoriet Carlsen het laken naar zich toe getrokken, maar wel de Chinees Wang Hao. Hij scoorde 6,5/10, een half punt minder dan Carlsen (7/10), maar omdat men in Biel kiest voor een driepuntensysteem, zoals bij ons in het voetbal, wint Wang. Hij speelde maar één remise, won er 6 en verloor er 3, waaronder twee keer tegen … Carlsen. Dankzij zijn zeges scoort de Chinees 19 punten, eentje meer dan de Noor. Klik hier voor de website van het toernooi in Biel.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.