Quinten

Fontaine en Eynatten blijven ongeslagen

De derde ronde van de nationale interclubs bracht weinig verrassingen. Enkel Anderlecht versierde een onverwacht puntje…

Eynatten 2 lijkt op weg naar degradatie

Eynatten 1, Fontaine en Wirtzfeld blijven na drie speeldagen de duidelijke titelkandidaten in eerste nationale. De eerste drie uit de stand wonnen hun wedstrijden tegen Borgerhout, Deurne en Gent zonder veel problemen. Enkel op een van de individuele borden slaagden die laatste drie ploegen erin te stunten. Zo won Guy Dugaillez tegen Nicola Capone in het duel tussen Deurne en Fontaine en zo versloeg Quinten Ducarmon GM Imre Hera in Wirtzfeld-Gent.

Eynatten en Fontaine blijven aan kop, met een puntje voorsprong op Wirtzfeld.

De strijd om in eerste te blijven zal vooral voor Eynatten 2 moeilijk worden. De tweede ploeg van een van de titelkandidaten kon het met een gemiddelde van 1944 – een gemiddelde waarmee het behoud in tweede zelfs niet zeker zou zijn – niet bolwerken tegen kampioen CREC, dat zijn eerste punten binnenhaalde. Voorts lijken Deurne en Zottegem onder elkaar te gaan uitvechten wie in eerste blijft. Anderlecht, een van de degradatiekandidaten vorig jaar, veroverde immers een gouden puntje tegen Amay.

De stand na ronde 3:

 1. brabo
  brabo22-10-2012

  Volgend seizoen (2013-2014) treedt een nieuw reglement in werking: 1 ploeg/club in 1ste afdeling.
  Dit betekent dat een ploeg van Eynatten sowieso moet degraderen, onafhankelijk van de behaalde score. Ik hoop enkel dat Eynatten voor elke wedstrijd evenveel zijn best zal doen om een ploeg samen te stellen.

 2. Valery
  Valery24-10-2012

  De opstellingen gaven zoveel problemen dat men uiteindelijk zelfs ploeg 5 heeft moeten afmelden!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.