JPVH Flickr

VSF heeft nieuwe voorzitter

Jean-Pierre Haverbeke is de opvolger van Tom Piceu. Hij is er vooral op uit om “problemen te detecteren en op te lossen”. Een korte voorstelling…

Tom Piceu geeft de fakkel door

Een tijdje geleden verscheen op deze website een advertentie met de opmerkelijke titel “bestuursleden gezocht”. De VSF was op zoek naar nieuwe krachten om enkele aftredende bestuursleden op te volgen. De meest opvallende post, die van de voorzitter, is intussen ingevuld: Tom Piceu is voorzitter af en is opgevolgd door Jean-Pierre Haverbeke.

Haverbeke is een gepensioneerde marinier, die van schaken al 37 (!!) jaar zijn passie heeft gemaakt. Hij speelt voor Luctor & Emergo in Waregem. Hij neemt zijn job als nieuwe voorzitter bloedserieus.

Schaken draag ik een zeer warm hart toe en dit heeft de doorslag gegeven bij het stellen van mijn kandidatuur als voorzitter. Op diverse niveaus in onze ingewikkelde schaakorganisatie zijn er veel zaken die kunnen verbeteren. Ik bedoel dan het niveau van de schaakverenigingen, de schaakliga’s, de VSF en de plaats van die VSF binnen de KBSB. Het is een zaak om deze te detecteren en de problemen helpen op te lossen. Anderzijds zijn we reeds een tijd en soms zeer goed bezig met de jeugd in Vlaanderen. Ik zou dit willen verder zetten en stimuleren. Dit alles moet resulteren in een groeiend aantal aangesloten leden en een betere organisatie op alle niveaus. En verder toekomstgericht durven denken. – Jean-Pierre Haverbeke

We wensen hem alvast succes met zijn aanstelling.

  1. EmanueL Nieto
    EmanueL Nieto17-11-2012

    Bedankingen aan Tom voor zijn inzet en succes gewenst aan de nieuwe voorzitter en hopelijk kunnen we het schaken naar een hoger niveau tillen!

  2. Thomas Maes
    Thomas Maes19-11-2012

    Namens de Koninklijke Waregemse Schaakvereniging Luctor et Emergo wens ik onze vroegere secretaris veel succes in zijn nieuwe functie.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.