Tanguy

Kerstschaak in Antwerpen en Bethune

Na enkele schaakluwe, Belgische weken wordt er opnieuw gespeeld. In Antwerpen is er een verkleinde editie van de Antwerp Winter Open, in Bethune is er het jaarlijkse, open kersttoernooi…

Antwerp Open gereduceerd tot 16 deelnemers

De vorige jaren was de Antwerp Winter Open telkens een succes. Met enkele stevige FM’s en IM’s stond het open toernooi op de schaakkaart. Dit jaar heeft de organisatie echter gekozen voor een kleine aanpak. Het toernooi wordt gespeeld in het clublokaal van Burcht, tevens het schaakcaf√© van organisator Gunther Van Landegem (De wachtzaal). Er was ruimte voor 40 spelers, waar er uiteindelijk maar 16 van kwamen opdagen. Vier spelers hebben meer dan 2000 elo. Zij spelen voor een eerste prijs van 200 euro.

Veel landgenoten zijn niet naar Antwerpen afgezakt, maar wel naar Bethune. Daar vindt ieder jaar een groot open toernooi plaats, in drie reeksen: een A-reeks (>1900 elo), een B-reeks (1600-2000) en een C-reeks (<1700). Ook hier is de opkomst relatief aan de lage kant. De A-reeks telt slechts 51 deelnemers. Tanguy Ringoir is second seed en samen met Maxime Lagarde (2507) de grote favoriet. Hij krijgt concurrentie van enkele 2400+'ers, zoals Leenhouts, Bitalzadeh ... De A-reeks heet 18 Belgen welkom, de B-reeks 23, de C-reeks opnieuw 18. Daarmee is het aandeel van onze landgenoten in dit toernooi niet te onderschatten. Beide kersttoernooien eindigen dit weekend. [titled_box title="Nuttige links"] [fancy_link link="http://opendebethune.blogspot.be/"]Het open toernooi in Bethune[/fancy_link] [fancy_link link="http://www.vulcano-events.be/goudenburcht/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=78"]Het Antwerp Winter Open[/fancy_link] [/titled_box]

 1. PhilipL
  PhilipL27-12-2012

  Ook in Ertvelde wordt met oudjaar geschaakt. Dertig deelnemers. Hoogst geklasseerde is titelverdediger Etienne Van Leeuwen (2121). Op de slotblitz (30/12 om 20h) is er meestal heel wat meer volk.

 2. Wouter G
  Wouter G28-12-2012

  Die site van Bethune is ook niet meteen de meest gebruiksvriendelijke o.O

 3. Peter
  Peter28-12-2012

  Die sites van die Franse toernooien zijn allemaal zo’n bagger. Net alsof die 20 jaar geleden leven, toen het internet pas bekend aan het worden was en nog via een telefoonkabel liep. Moeilijk is het nu toch niet om een ietwat normaal vehikel online te krijgen? Dan zie je zoiets… Jezus zeg, afschuwelijke site…

 4. Yves DV
  Yves DV28-12-2012

  Dan is de website van SK Artevelde toch heel wat beter ;o)
  (www.sk-artevelde.be)

 5. Oscar
  Oscar31-12-2012

  Tja, er is een andere webmaster die op de vroegere website voortwerkt.
  Dat schijnt niet gemakkelijk te zijn.
  Op deze blog vind je talrijke video’s, foto’s, de rangschikking van de drie toernooien, … http://opendebethune.blogspot.be/

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.