IMG 7942

GSM beslist topper bij -20/-18

Terwijl Rein Verstraeten met 2/2 (en een onreglementaire zet) gouden zaakjes deed, zorgde vooral het eerste bord bij de -20/-18 voor opschudding: de GSM van leider Thibault Real ging af. Voorts overlopen we alle leeftijdscategorie├źn aan de hand van enkele foto’s…

Thibault Real verliest op GSM

In de vierde ronde gaf Karsten Verhasselt een voorproefje van wat er een dag later te gebeuren stond in de -20/-18reeks. Verhasselts GSM ging af, waardoor Wessel van Kessel een gratis puntje kreeg. Vervelend, maar de andere spelers waren gewaarschuwd. Althans, dat dacht iedereen. In de cruciale 6de ronde rinkelde er opnieuw een belletje en nog wel op het allereerste bord. Thibault Real, die tot dan toe een degelijk parcours had afgelegd, kreeg het schaamrood op de wangen, maar nog belangrijker: een 0 op zijn scoreblad.

Normaal gezien laat ik mijn gsm altijd op mijn kamer, maar nu had ik hem toch mee. Hij stond op de stilla stand, maar toen kreeg ik een melding van Proximus. De gsm rinkelde niet, maar gaf enkel een kort beepje. De scheidsrechter stond naast mijn bord en kon niet anders dan forfait geven. Dit is natuurlijk erg jammer, maar goed, zulke dingen gebeuren. Morgen beter. – Thibault Real

Benjamin Decrop, die met 4/5 mee aan kop stond, profiteerde gretig. Dankzij een remise van de derde leider, Quentin Fontaine, is hij nu alleen leider.

Joris Verhelst vergezelt Lars Swijsen in de achtervolging op Rein Verstraeten. Morgen volgt het onderlinge duel.

Rein Verstraeten doet gouden zaak

In de elitereeks was het de dag van Rein Verstraeten. In de vijfde ronde waren alle ogen gericht op zijn duel met Lennert Lenaerts, maar de clash van de leiders eindigde op een sisser: Lenaerts blunderde rond zet 12 een stuk en na amper een uurtje kon Verstraeten zijn zege komen uitleggen in de perskamer. Voor Verstraeten werd het alleen maar mooier: tegen Yordi Schaeken perste hij water uit een steen en nadat Schaeken zich mispakte in een relatief gelijke stelling, liep het helemaal mis voor de Limburger. 2/2 voor Verstraeten.

Mijn dag kon niet beter, eigenlijk. Tegen Lennert besloot ik de theorie te vermijden, want ik had geen zin om 15 zetten tegen de voorbereiding van Tanguy Ringoir te spelen. Ik denk dat hij met wit goed stond, maar toen blunderde hij een stuk. Tegen Yordi was het vrij gelijk, maar toen bood hij remise en zag ik toch een kans tot verbetering, dus speelde ik voort. De eindfase was spannend: ik weet niet of ik echt iets heb en op de koop toe deed ik een onreglementaire zet, ongelooflijk eigenlijk. Nu volgt de partij tegen Joris en die is natuurlijk cruciaal. – Rein Verstraeten

Yordi Schaeken raakte vandaag van zijn remisereeks af: eerst won hij tegen Ghyselen en daarna verloor hij tegen Verstraeten.

De Leuvenaar heeft nu een vol punt meer dan Lars Swijsen en Joris Verhelst. Swijsen speelde een goede eerste partij en hield daarna Beukema op remise. Verhelst zette alles op alles tegen Capone, maar na de remise haalde hij wel de volle pot binnen voor de onfortuinlijke Wouter Ghyselen. Voor die laatste was het een rampdag: hij verloor beide partijen.

De stand na ronde 6:

1. Verstraeten 5
2-3. Verhelst, Swijsen 4
4-5. Capone, Lenaerts 3,5
6-7. Beukema, Schaeken 3
8. Ghyselen 2,5
9. De Vleeschauwer 1
10. Hans 0,5

Daniel Dardha, zoon van Arben, staat gedeeld eerste bij de -8.

Samen met Joppe Raats, die ook 5,5/6 heeft.

Laurent Huynh won het topduel tegen Anthony Mitran bij de -10. Hij is alleen leider.

Jasper Beukema is autoritair bij de -12: 6/6.

Fleur Swennen heeft een punt voorsprong bij de meisjesreeks -12.

Xander Pauwels klopte leider Arno Sterck bij de -14. Hij staat samen met Vadim Jamar aan de leiding.

De -16 wordt geleid door drie spelers: Ben Tuerlinckx, Quentin Ramacker en Pieter-Jan Snoeks. Zij krijgen morgen de camera op bezoek.

  1. Frans
    Frans21-04-2013

    Erg streng dat er zo gereageerd word als een GSM alleen een klein piepje geeft. Maar goed je moet ergens de lijn trekken en regels zijn regels dus het is te begrijpen. Wel erg jammer Voor Thibault

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.