Mher1

Hovhanisian gedeeld eerste in Maastricht

Mher Hovhanisian heeft nog eens zijn beste vorm getoond. In Maastricht eindigde hij gedeeld eerste na een prima toernooi, waarin hij onder andere GM Berg klopte…

GM Dobrov haalt het op scheidingspunten

Na enkele maanden onopvallend meedraaien in de Belgische top, zonder echte uitschieters, heeft Mher Hovhanisian nog eens van zich laten horen. In het Limburg Open in Maastricht eindigde hij gedeeld eerste, tweede op scheidingspunten. Hovhanisian speelde een enigszins vreemd toernooi: hij won enkele knappe partijen met zwart, terwijl hij met wit twee keer een snelle remise speelde. De meest opmerkelijke prestaties waren de zege tegen GM Berg en de remise tegen GM Sokolov. Samen met Hovhanisian eindigde een viertal met dezelfde score (5,5/7). GM Dobrov had de beste scheiding en won het toernooi.

In de top 15 vinden we ook twee Belgen terug. Tanguy Ringoir en Roel Hamblok scoorden 5/7. Een opmerkelijke prijs ging naar Limburger Ronny Willen. Hij kreeg de spektakelprijs!

 1. jan van mechelen
  jan van mechelen22-05-2013

  Gefeliciteerd, Mher!

 2. stefan timmermans
  stefan timmermans31-05-2013

  Ook een proficiat aan Ronny Willen, die met een dameoffer een koning uit zijn tent lokt om vele vele zetten nadien de zaak te beslechten. Niet voor niets de spektakel partij.

 3. Kristof
  Kristof01-06-2013

  Inderdaad een dikke proficiat aan Ronny Willen met zijn prachtpartij. De partij zelf is terug te vinden op de site van Limburgs schaakcafe, want ik vond ze eerst niet.

  http://www.limburgsschaakcafe.nl/index.php?page=DJC&item=1119

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.