Zegel

BK showt eigen postzegel

Over een dikke maand gaat in Antwerpen het Belgisch Kampioenschap van start. De organisatie pakt uit met een eigen postzegel…

Inschrijvingen nog steeds open

Het is lange tijd stil geweest rond de organisatie van het Belgisch Kampioenschap 2013. Na de succesvolle editie in Lommel vorig jaar werd lange tijd geen nieuwe organisator gevonden, tot een nieuw opgerichte VZW als een Deus Ex Machina uit de hemel neerdaalde. De VZW, “Antwerps Schaakcollectief” gedoopt, wil het schaken in Antwerpen nieuw leven inblazen en wordt gesteund door burgemeester Bart De Wever. Ter promotie van het Belgisch Kampioenschap, het eerste wapenfeit van deze VZW, werd een postzegel gelanceerd.

De postzegel

Voor de expertenreeks zijn Tanguy Ringoir (BK 2012), Alexandre Dgebuadze, Stefan Docx (VK 2013), Rein Verstraeten (BJK 2013) en Kim Le Quang (WK 2013) al geplaatst. De andere plaatsen moeten nog ingevuld worden. Het BK vindt plaats in hartje Antwerpen, vlakbij het Centraal Station, in Hotel Lindner.

Het Lindner Hotel

Alle informatie vind je op de officiƫle website.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.