Claesen

Pieter Claesen vervangt Steven Geirnaert

Kort bericht: IM Pieter Claesen zal vanaf zaterdag Steven Geirnaert vervangen in de elitegroep van het Belgisch Kampioenschap. Het toernooi wordt live uitgezonden op Schaakfabriek. Vanaf zondag zijn we ook ter plaatse voor coverage.

 1. brabo
  brabo05-07-2013

  Succes gewenst aan Pieter !
  Ik ben wel nieuwsgierig hoe de vervanging precies is verlopen want ik las per toeval dat er geen nieuwe kandidaten werden toegelaten. Ik veronderstel dat de organisatie met een reservelijst heeft gewerkt. Vraag die ik mij dan stel, wat gebeurt er als niemand nog van de reservelijst zich zo kort kan vrijmaken en tevens geen nieuwe kandidaten worden toegelaten. Zou er dan gespeeld worden met een speler minder in de expertengroep of welk scenario wordt er dan gevolgd?

  Ik tracht zeker eens langs te komen (tenminste als de Linderhotel geen policy heeft om bezoekers te weren).

 2. Theo
  Theo05-07-2013

  Niemand kan GM Brabo weren.

 3. Paul Cobbaut
  Paul Cobbaut06-07-2013

  ‘k ben Net terug van het Lindnerhotel, de arbiters zijn wel streng.
  Ge moogt niet binnen bij de experten, en als bezoeker moogt ge bij de open enkel in het midden lopen (net nu die van BSK allemaal zes zeven borden van het midden verwijderd zitten).

  Er is geen scherm met de borden van de experten (maar daar wordt aan gewerkt).

 4. brabo
  brabo06-07-2013

  We hebben 2 keer dezelfde moderne variant van het Schotse vierpaardenspel in de expertengroep die ik o.a. op mijn blog heb besproken: http://schaken-brabo.blogspot.be/2012/09/schots-vierpaardenspel.html
  Het is een logische keuze als je weinig tijd/ zin hebt om veel theorie te studeren en toch met wit op iets van voordeel wil hopen. Stef verbetert zijn eigen partij tegen Zelbel met 14.Pe2 i.p.v. 14.Tad1 wat ik al op mijn blog heb aangegeven maar het blijft miniscuul. Stefan heeft comfortabeler gelijkspel en kent duidelijk beter de variant want speelt m.i. 1 van de betere antidotes die bv. op chesspub werd aanbevolen door GM Flear (en eerder werd gespeeld door GM Adams )

 5. Paul Cobbaut
  Paul Cobbaut06-07-2013

  En ondertussen is er beeld op het 12e verdiep om de top partijen te volgen.

 6. brabo
  brabo07-07-2013

  Ik mis de optie om de partijen te downloaden en een verslaggeving op de tornooiwebsite of andere sites. In het parallel lopende Nederlands kampioenschap is dit wel allemaal beschikbaar.
  Er is de 1ste ronde heel veel gebeurd in de expertengroep.

 7. Jan Lagrain
  Jan Lagrain07-07-2013

  Ik ben vanaf vandaag ter plaatse. Gisteren kon ik er niet zijn wegens proclamatie van mijn vriendin, die afstudeerde. Verslagen en foto’s komen dus vanaf vandaag op deze site alvast.

 8. brabo
  brabo07-07-2013

  Jan, je hoeft geen uitleg te geven. Ik begrijp heel goed dat het onmogelijk is om overal altijd aanwezig te zijn. Ik stel enkel vast dat er niemand de rol(len) opneemt voor de 1ste ronde wat ik toch een beetje pover vind als we eerder in Belgie op de B.A.V. verklaarden om het Belgisch schaak te propaganderen.

 9. Theo
  Theo07-07-2013

  Tsja, schaken is dan ook geen sport he, Brabo.
  Het is enkel een café spelletje. (hier in België toch)

 10. Valery
  Valery07-07-2013

  “Ik stel enkel vast dat er niemand de rol(len) opneemt voor de 1ste ronde”
  Een verkeerde vaststelling!

 11. brabo
  brabo07-07-2013

  @Valery, kan je ons een link tonen naar de pgn experten 1ste ronde en een verslag want daar ben ik op zoek naar?

 12. Valery
  Valery07-07-2013

  Sinds gisterenavond vraag ik naar de pgn’s van de experten, dat is één knopdruk in het Liveprogramma
  maar ik heb later begrepen dat er teveel stress was …

  Ik had zoals jij ook gezien dat er heel wat te vertellen viel over de openingsronde, de notaties gecopieerd naar Houdini
  maar niet bewaard, wie kon denken dat de pgn’s maar niet zouden komen.

  Ik neem aan dat het straks vlot gaat lopen met dan ronde 1 en 2 ineens. Dimitri werd gisteren bijgestaan door Jan Vanhercke en dus perfect klaargestoomd. Alain Talon doet zijn uiterste best voor het Open.

  Zelf heb ik met overgave de site gemaakt en doe nu mijn best om van thuis uit a tempo te updaten.

 13. brabo
  brabo07-07-2013

  Valery, kijk eens bij de file ‘autosave’ want daar staan vaak de laatste analyses zelfs als je ze zelf niet bewaard hebt. Die file heeft mij al ontelbare keren gered.

 14. Valery
  Valery07-07-2013

  Dimitri heeft inmiddels al EXP. R1 en 2 gezonden, site is aangepast

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.