Docx1

Correctie: Docx wint op speeldag 3

Door een foute naamgeving tijdens de live-uitzending is er een grote fout geslopen in ons artikel: niet Stéphane Hautot won zijn partij, wel Stefan Docx, die daarmee mee aan kop gaat…

“Laatste ronde-complex”

Stefan Docx heeft een prima jaar achter de rug. Maar als hij “geconfronteerd” wordt met dat succes, is hij opvallend nuchter en zelfs kritisch voor zichzelf.

Een goed jaar? Misschien, maar ik zat toch ook met enkele mindere kanten opgescheept: zo had ik precies een laatsterondecomplex. Op het BK, in Gent ... Ik heb heel wat mooie kansen laten liggen in laatste rondes. Dat ligt voor een deel aan de energie die ik in partijen steek. Op het einde van het toernooi ben ik dan dikwijls moe of wat minder geconcentreerd. Dat is een werkpunt. – Stefan Docx

In ieder geval: de energie waar Docx het over had, stak hij vandaag zeker in zijn partij. In een chaotisch middenspel offerde Rooze een stuk (of blunderde?), maar enkele zetten later volgde de opgave. Docx heeft de aansluiting met de leiders gemaakt.

Geert Van der Stricht en Tanguy Ringoir speelden een leuk partijtje, waarin wit het loperpaar kreeg en zwart het “paardenpaar”. De stelling was echter redelijk in balans volgens beide spelers, want ze kwamen remise overeen. Ongeveer even veel strijd was er tussen Dgebuadze en Soors, een topper. De balans leek nooit echt verbroken.

Kim Le Quang won zijn eerste partij.

Hautot en Claesen speelden een snelle remise. In de laatste partij van de dag kon Kim Le Quang de 0 van het bord spelen. Met zwart won hij tegen Rein Verstraeten na een spannend en interessant duel.

Morgen is Schaakfabriek opnieuw ter plaatse. De stand na ronde 3:

1-5. Dgebuadze, Soors, Van der Stricht, Docx, Hautot 2
6-10. Rooze, Le Quang, Verstraeten, Ringoir, Claesen 1

  1. Valery
    Valery08-07-2013

    Tja jongens, ook nog altijd geen pgn’s ontvangen van R3

  2. Valery
    Valery08-07-2013

    23:45 en zopas vernomen van Alain (waarvoor dank) dat Dimitri hem morgen de pgn’s zal sturen.

    Tussen samen werken en samenwerken gaapt vaak een onoverbrugbare kloof.

  3. brabo
    brabo09-07-2013

    Terwijl ik gisteren rond 20 uur de livepartijen naspeelde werd plots alles reset zodat ik halfweg moest stoppen. Het lijkt mij logischer om eerst de partijen beschikbaar te maken en dan pas de partijen van de liveuitzending te resetten.

  4. KAra
    KAra09-07-2013

    Bij de laatste opmerking van Brabo sluit ik me aan. Zaterdagavond kwam ik hetzelfde tegen wat behoorlijk vervelend was.

    Voor de rest veel toffe partijtjes!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.