Attila

Brasschaat Open trekt vrouwelijke top GM aan

De inschrijvingen voor het open van Brasschaat zijn volop gaande. Niet alleen een fijne schaakweek, maar ook een unieke kans om GM Zhao Xue (2565) te bekampen…

Schrijf je nu in

Het toernooi van Brasschaat staat voor een speciale editie, want het is het eerste toernooi in enkele jaren dat niet langer georganiseerd kan worden door de nog niet zo lang geleden overleden Paul Beckers. De weg die Paul had ingeslagen, wordt echter verder bewandeld. Opnieuw is het toernooi een schaakfestival en opnieuw zijn er enkele heuse kleppers, die de dienst zullen uitmaken. De blikvanger van dit jaar is zonder twijfel Zhao Xue. Zij is niet alleen een sterke GM met 2565, maar ook nog eens de nummer 5 van de FIDE-vrouwenranking: bij de vrouwen dus een echte wereldtopper. Daarnaast spelen ook Dgebuadze, Hovhanisian, Docx, Kasparov (Sergey), Qian Huang, Iszak en ook titelverdediger Attila Gergacz. Hij komt voor het derde jaar op rij terug.

Belangrijk om weten: eenmalig en uitzonderlijk gaat het toernooi door in het GIB. De zaal ligt vlakbij de Ruiterhal, waar het toernooi normaal gezien gespeeld wordt.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.