Wouter

Brugge pakt eerste punt

Eynatten won en blijft alleen leider. Onderaan viel vooral het eerste punt van Brugge op, dat gelijkspeelde in Gent. Wouter Gryson scoorde een belangrijk punt in een marathonpartij…

Eynatten blijft winnen

Bovenaan de rangschikking maakte Eynatten geen fout: het won overtuigend tegen Crelel en blijft alleen aan kop. Het heeft wel nog maar 1 ploeg in zijn zog: Fontaine. De Waalse club versloeg Borgerhout. Op de derde plaats vinden we Eupen en Gent terug.

De Gentenaars spelen tot nu toe een goed seizoen, maar beten hun tanden stuk op Brugge: 16-16. De Westvlamingen scoorden daarmee hun eerste puntje na een opmerkelijk duel. Bord 1 (waar Michiels zijn eerste partij als GM speelde) en 8 remiseerden, maar daartussen was het knokken tot het einde. Wouter Gryson zorgde voor een belangrijk punt door te winnen tegen de hoger geplaatste Van Oosterom. De partij was een echte thriller van 100 zetten, waarin Gryson met toren en loper tegen toren mat wist te forceren.

Door het gelijkspel van Brugge blijft Deurne alleen achter als enige ploeg met 0 punten. De Antwerpenaars gingen onderuit tegen Wirtzfeld.

 1. Tom
  Tom07-12-2013

  In reeks 3A heeft VERHAEGHE PHILIP simultaan gespeeld op twee borden. Wist niet dat dit mocht in interclubs maar goed om te weten……

 2. Joris
  Joris07-12-2013

  Tiens, ik dacht eigenlijk ook dat dat niet mocht.

 3. Joris
  Joris07-12-2013

  Vreemd eindspel ook in Gryson-Van Oosterom, ik vermoed dat Van Oosterom in tijdnood zat? Want Gryson leek toch niet echt vorderingen te maken met de zwarte koning op de 7e en 8e rij, dus begrijp niet goed waarom Van Oosterom er dan plots voor kiest om zijn koning naar de zijkant te verplaatsen. Iemand die ter plaatse was?

 4. Theo
  Theo08-12-2013

  Grappig van die simultaan. Zal wel een fout zijn bij het ingeven van de resultaten, zeker?

 5. brabo
  brabo09-12-2013

  Ik vermoed dat KGSRL de enige club is die thuis een liveuitzending verzorgt van de interclub voor hun eerste ploeg: http://home.scarlet.be/~ping6819/liveborden.htm
  De liveuitzending zorgt ervoor dat er ook nog zetten geregistreerd worden wanneer beide spelers al lang hebben opgehouden met te noteren.
  Ik denk dat er geen enkele speler zijn tijd zo verdeelt dat hij op zet 100 zonder increment nog kan noteren want dan zou je in 99% van de partijen flink wat tijd over hebben.
  In blitz/ bullet worden wel vaker zetten gespeeld die nog weinig met schaakkennis te maken hebben.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.