Geirnaert

Drie winnaars op eerste dag BK

Terwijl de voetbalgekte gisteren even geluwd werd, is in Charleroi het BK voor experts begonnen. Speeldag 1 bracht geen verrassingen: 3 winnaars en 2 remises…

Toppers remiseren, favorieten winnen

Het is een succes dat het BK Experten er überhaupt is: voor Charleroi met een noodplan op de proppen kwam, daagde er geen enkele kandidaat op om de organisatie op zich te nemen. Het resultaat is intussen bekend: een BK in twee delen, waarvan het Open deel samenvloeit met het Open in Charleroi.

De expertenreeks begon gisteren al, met 4 duidelijke favorieten: Ringoir, Hovhanisian, Dgebuadze en Malakhatko. Net achter hen hopen Geirnaert, Soors, Sadhikov en Van der Stricht op een rol als outsider. Stefan Beukema en Kim Le Quang streven vooral naar de helft van de punten. De eerste speeldag lootte meteen de 4 favorieten voor de eindzege tegen elkaar. Het gevolg was dan ook dat de eerste remises vrij snel een feit waren. Zowel in Ringoir-Hovhanisian als in Dgebuadze-Malakhatko gebeurde er niet veel.

Geert Van der Stricht is goed weg.

De inzet was op de “lagere” borden te vinden. Daar speelden Steven Geirnaert en Ulvi Sadhikov een eerste ‘duel van de de outsiders’. In een Philidor voerde Geirnaert de druk snel op: d6 ging eraan en alle witte stukken belandden op de juiste plaats. Een potje eenrichtingsverkeer: 1-0, een prima start voor de Bruggeling. Stef Soors koos voor de Schotse opening en stuurde aan op een dameruil om Stefan Beukema’s sterke tactische kracht te vermijden. Uiteindelijk bleek dat helemaal niet nodig: de Belgische Nederlander liet zich enkele zetten later net op dat domein aftroeven. Een makkelijke zege voor Soors. Ook op het derde bord toonde één speler zijn aanvallende intenties: Geert Van der Stricht gaf een pionnetje, maar creëerde een pak ruimte, die al snel werd omgezet in materiaalwinst. 0-1.

Later deze week brengt Schaakfabriek zeker een bezoekje aan het toernooi. Dan krijgt u ook verslaggeving ter plaatse.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.