Vandenbussche is kampioen!

VdbDe laatste ronde is gespeeld en Vdb heeft zijn titel alsnog binnengehaald.
  1 Vandenbussche Thibaut – Vanderhallen Nicolas 1/2-1/2!!
  2 Khonghaloos Galeh – Sarrau Jelle  1/2-1/2 
  3 Krasucki Youri – Viaene Arvid 1/2-1/2
  4 Verlinde Tieme –   Allaert Dimitri 1-0       
  5 Nijs Nils – Förster Sven 1/2-1/2

Gisteren verkwanselde Vdb dé kans om het tornooi al te beslissen, maar nu redde hij het toch dankzij de remise tegen Vanderhallen…
De achtste ronde begon met een vlugge remise tussen Viaene en Khonghaloos. Galeh probeerde al na één zet om tot een wapenstilstand te komen, maar de Arvid was daar pas zo’n 17 zetten later voor te vinden (omdat de Bruggeling dan minder stond). Zodoende hadden ze wat extra tijd om van het mooie weer te genieten.

Ook de partij Vanderhallen-Nijs was geen lange affaire, tot ongeveer zet 25 had Nicolas deze variant van de scherpe Benoni al thuis op het bord gehad. Nils maakte dus amper kans, zoals Nicolas zei: “Die hele variant is wankel voor zwart.” Door deze winst komt Vanderhallen op een halfje van Bussie, die dus gisteren verrassend verloor tegen Jelle Sarrau. Na de opening stond Vdb nochtans straal

Van BK Jeugd

gewonnen.
Want Thibaut deed hier natuurlijk 10…Pcxd4 11. Pxd4 Dh4 met pion- of kwaliteitswinst. Maar dan wou hij het iets te snel afmaken.

Van BK Jeugd

Hij besloot 17…h5?? te doen, het probleem is dat zwart na 18.Te1 en 19.Lg2 zijn dame kwijt was.

Dimitri Allaert tegen Youri Krasucki was een slechte partij, beide spelers hadden weinig kennis van zaken. Wat er allemaal op het bord gebeurde was beneden het niveau dat ze normaal kunnen halen. Remise was een terechte uitslag.

Sven Förster heeft na zijn eerste ronde niet veel geluk meer gehad maar vandaag had hij het onheil dat geschiedde volledig aan zichzelf te wijten. Met een zijvariant van het Konings-Indisch stond hij vrij snel beter tot gewonnen tegen Tieme Verlinde. Het paard op b8 kan nooit meer spelen maar in het vervolg vindt de jongeman uit Eynatten geen plan meer, en trapt tot overmaat van ramp nog in een truc. Tjaa, je bent van Brugge of je bent het niet…Tieme was er niet rouwig om.

De titelstrijd is nog volop bezig, niemand had het nog verwacht, hopelijk krijgen we in de laatste ronde nog een mooi duel.

Over de auteur

Thibaut MaenhoutYoo iedereen, Om Jan te stimuleren om zijn fantastisch project voort te zetten, hoop ik ook af en toe iets te kunnen schrijven. Voor wie mij niet kent: (kan best zijn :-)) 3x Belgisch jeugdkampioen, en 3 IM-normen lid van de Brugse schaakkring Greetz!Bekijk alle artikelen door Thibaut Maenhout →

  1. KAra
    KAra16-04-2007

    Proficiat aan de nieuwe kampioen! en aan de oude voor de mooie verslagjes!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.