Miroshnishenko heerst in Brugse meesters

MiroshnishenkoDe Oekraïner was even, letterlijk, het noorden kwijt toen hij verloren liep in de buurt van de speelzaal. Organisator Philippe Maenhout ging hem zoeken en bracht hem tijdig terug op zijn stoel. Op het bord vond Miro wel zijn weg. Hij won als enige 2 keer en staat daarmee alleen aan de leiding. Steven Geirnaert, Tom Piceu, Thibaut Maenhout en Alexander Alienkin volgen op een half puntje.

De Brugse Meesters zijn begonnen en voor Schaakfabriek is dit het eerste Belgische tornooi dat wij coveren, zo ongeveer als enige website (behalve de officiële website natuurlijk, die vanaf morgen operatief zou moeten zijn). De meesters is een amalgaam van Bruggelingen en sterke buitenlandse spelers. De allersterkste van die buitenlanders is de oekraïner Evgenij Miroshnishenko. Hij heeft een rating van 2632, staat daarmee 83ste op de wereldranglijst én hij won vorige week in de Bundesliga tegen niemand minder dan David Navara. Het moge duidelijk zijn dat deze vriendelijke topspeler dé favoriet is in de tweede editie van de Brugse Meesters.

Miroshnishenko-Hovhanisian 1-0Hij wond er geen doekjes om, want in de eerste ronde rondde hij een heel boeiende partij op knappe wijze af tegen Frederic Verduyn. De tweede ronde leek minder vlot te verlopen voor Miro. Dat had niets met schaken te maken, wel met het oriëntatievermogen van de man. Hij kwam niet opdagen en organisator Philippe Maenhout ging op zoek. Hij vond een verdwaalde Miro 2 straten verder. Miro werd tijdig afgezet en klopte in die 2de ronde Mher Hovhanisian.

Miro heeft daarmee dus 2/2 en loopt daarmee al een half punt uit op zijn concurrenten. Want onder Miroshnishenko is iedereen aan elkaar gewaagd. Tweede elo Alexander Alienkin (2383) startte met een remise tegen jeugdtalent Thibaut Maenhout, maar won in zijn tweede ronde van een andere Bruggeling, Rob Michiels. Hij volgt op een half puntje en wordt vergezeld door 3 Bruggelingen. Steven Geirnaert remiseerde tegen Tom Piceu en won van de erg jonge Ringoir Tanguy. Tom Piceu won in de tweede ronde van de onbekende Philipowski. Thibaut Maenhout ten slotte versloeg Frederic Verduyn (na zijn remise tegen Alienkin).

Ringoir TanguyDe teleurstelling tot nu toe is Mher Hovhanisian. Hij zit in prima vorm, maar kwam vandaag niet verder dan een 0/2. Hij moest in de eerste ronde de duimen leggen tegen Philipowski en in de tweede, ietwat verwacht, tegen Miroshnishenko. Mher zal vanaf nu dus vol aan de bak kunnen. De andere 2 spelers met 0/2 zijn Frederic Verduyn en Tanguy Ringoir. Deze laatste is amper 12 jaar oud en doet dus vooral mee om ervaring op te doen. Ringoir deed het goed tegen Rob Michiels en herhaalde dat patroon tegen Steven Geirnaert, maar hij verloor wel beide partijen.

De stand na 2 rondes:

 1. Evgenij Miroshnishenko 2/2
 2. Alexander Alienkin, Thibaut Maenhout, Steven Geirnaert, Tom Piceu 1.5
 3. Robert Philipowski, Rob Michiels 1
 4. Mher Hovhanisian, Frederic Verduyn, Ringoir Tanguy 0

Je kan het tornooi op de voet blijven volgen op schaakfabriek.be. Hieronder nog enkele foto’s:

Van Schaakfabriek
Van Schaakfabriek
Van Schaakfabriek
Van Schaakfabriek
Van Schaakfabriek
 1. Jan Lagrain
  Jan Lagrain18-02-2007

  Foto’s:

  1. Tornooizaal
  2. Rob Michiels – Alexander Alienkin 0-1
  3. Steven Geirnaert – Ringoir Tanguy 1-0
  4. Frederic Verduyn – Thibaut Maenhout 0-1
  5. Robert Philipowski – Tom Piceu 0-1

 2. Jelle
  Jelle18-02-2007

  Prima verslag!
  Zo’n site mist België al jaren.

 3. Kara
  Kara19-02-2007

  Het ziet er naar uit dat de verslagen/uitslagen en partijen van deze site gaan moeten komen. Op de site van de Brugse meesters is het nog under construction.

  en proficiat, hier is er al een online partij terug te vinden

  Helaas zijn er geen Brugse Meesters in IT…

 4. Philip
  Philip19-02-2007

  Kom op Mehr! Een rush naar de tweede plaats moet nog kunnen:)

 5. Kara
  Kara19-02-2007

  In de partij Miro-Verduyn zou 22… Da6 een verbetering zijn tov het gespeelde 22… Da7. Volgens Frederic staat zwart in dit geval erg intressant omdat zwart druk op de witte velden krijgt en de witte koning slecht komt te staan.

 6. drinkeh
  drinkeh19-02-2007

  Knap werk van Jan, hier moet ik beslist meer komen.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.