Miroshnishenko loopt uit

Thibaut MaenhoutEvgenij Miroshnishenko won vandaag opnieuw in de Brugse Meesters, met zwart tegen Tom Piceu. Zijn naaste concurrenten lieten bijna allemaal puntjes liggen. Enkel Thibaut Maenhout houdt Miro in het vizier na een overwinning tegen Rob Michiels.  Achteraan de stand is Mher Hovhanisian weg van de 0 na een overwinning tegen Frederic Verduyn. Ook Ringoir Tanguy verloor niet.

Evgenij Miroshnishenko lijkt nu al af te stevenen op een overwinning in de Brugse meesters. Vandaag won de Oekraïner met zwart tegen Tom Piceu. Piceu had voor deze ronde 1.5/2, maar moet Miro nu dus laten gaan. Het was trouwens een prima dag voor Miro. Naast Tom Piceu lieten de andere tweedes ook punten liggen. Alienkin en Geirnaert hielden elkaar namelijk op remise. Daardoor heeft Miro al een comfortabele voorsprong na slechts 3 rondes.

De enige die nog in de buurt blijft, is Thibaut Maenhout. De jonge Bruggeling won van een andere jonge Bruggeling, Rob Michiels. Maenhout werd vorig jaar nog tweede en haalde toen zelfs een IM-norm. Hij zit voorlopig goed op schema.

TornooizaalOok achteraan de rangschikking is er veel gebeurd. Mher Hovhanisian won in een onderling duel met zijn mede-laatste, Frederic Verduyn. Mher klonk erg tevreden na de afloop van de partij. “Het was goede partij”, zei hij me aan de telefoon. Mher is vastberaden begonnen aan zijn comeback. De rode lantaarn wordt nu trouwens alleen nog door Verduyn gedragen. Want Ringoir Tanguy, die ook 0 had, haalde zijn eerste halfje binnen tegen Philipowski. Een sterke prestatie van de kleine Geraardsbergenaar.

De uitslagen:
Piceu – Miroshnishenko 0-1
Alienkin – Geirnaert 1/2
Maenhout – Michiels 1-0
Ringoir – Philipowski 1/2
Hovhanisian – Verduyn 1-0

De stand na speeldag 3:

 1. Miroshnishenko 3
 2. Maenhout 2,5
 3. Geirnaert, Alienkin 2
 4. Piceu, Philipowski 1,5
 5. Hovhanisian, Michiels 1
 6. Ringoir 0.5
 7. Verduyn 0
 1. drinkeh
  drinkeh19-02-2007

  Er is een foutje in de stand geslopen denk ik, Michiels heeft namelijk van Ringoir gewonnen en staat op 1/2

 2. Jan Lagrain
  Jan Lagrain19-02-2007

  Klopt, merci, ik heb het aangepast!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.