Schuiven in Morelia…

Aronian en TopalovHet werd een rustige 6de ronde in Morelia.  Zowel de toppers Aronian – Topalov en Carlsen – Leko als de andere duels, Anand – Ivanchuk en Morozevich – Svidler, eindigden op relatief snelle remises. Magnus Carlsen blijft leider. Hij wordt op de voet gevolgd door Levon Aronian en Viswanathan Anand.

Er viel weinig te beleven gisteren in Morelia. Alle spelers blonken uit in saaiheid en hadden er precies geen zin in. Enkel Anand-Ivanchuk haalde de 30 zetten, maar ook daar gebeurde niet gek veel. Moeilijk dus om partijmateriaal te selecteren. We geven dan maar snel even Aronian-Topalov. Gelukkig is er nog ander nieuws. In Morelia werd namelijk ook een open tornooi gespeeld. Dat tornooi werd gewonnen door Vadim Milov, die in een tiebreak won van Ivan Cheparinov (de jonge Bulgaar die daar eigenlijk is om Topalov te assisteren).

Vanavond verwachten we trouwens meer vuurwerk, want op het programma staat Ivanchuk – Aronian. En dan? zal u misschien denken. Wel, Ivanchuk is hét zwarte beest van Aronian. Beide heren hebben meestal erg geanimeerd partijen.  

(1) Aronian,Levon – Topalov,Veselin

1.d4 d5 2.c4 c6 3.Pf3 Pf6 4.Dc2 dxc4 5.Dxc4 Lf5 6.g3 e6 7.Lg2 Pbd7 8.0–0 Le7 9.Pc3 0–0 10.Te1 Lg6 11.h3 h6 12.Lf4 Pd5 13.Ld2 Pb4 14.Tac1 Pc2 Lijkt even een gekke situatie op te leveren. Maar zoals heel Morelia voor Topalov lijkt te zijn totnogtoe: het is enkel een storm in een glas water. Er ontstaat een simpele ruiloperatie. 15.Ted1 Pb6 16.Db3 Pxd4 17.Pxd4 Dxd4 18.Lxh6 Dc4 19.Le3 Dxb3 20.axb3 Pd5 21.Pxd5 cxd5 22.Tc7 En remise. Bijna de meest spectaculaire partij van de dag, dat zegt veel. Aronian heeft een sterke toren op c7, maar zwakke B-pionnen maken de stelling van zwart ok. Hij kan zelfs eventueel de pion b7 offeren om dan te volgen met Tfb8. Ook Lf6 lijkt het ok te doen. ½–½

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.