Weinig verrassingen op eerste dag Cappelle

Anthony WirigVandaag is het tornooi in Capelle La Grande begonnen en de eerste dag was al meteen goed voor een hoop vechtlust. Zo remiseerde eerste reekshoofd Gashimov en speelde Anthony Wirig een interessante partij tegen Brodsky. Toch vielen er over het algemeen weinig verrassingen. Er is ook nog de werkelijk monumentale blunder van Frederic Decoster. Komt dat zien… 

Ongeveer 650 deelnemers moesten om 11u aanmelden in Capelle. Waarom? Wel, om om 14u te kunnen beginnen. Jammer maar helaas werd die 14u snel 16u en liep de eerste dag van Capelle dus danige vertraging op. Nu weet u meteen ook hoe het komt dat wij ons verslagje nu pas online kunnen zetten én over relatief weinig materiaal beschikbaar is.

Het is sowieso niet makkelijk om een overzichtelijk verslag te maken van een tornooi met zo veel deelnemers, daarom beginnen we maar met enkele opvallende uitslagen te vermelden. Zo kwam de topfavoriet en eerste reekshoofd Vugar Gashimov niet verder dan remise. Een van de partijen van de dag kwam van Michael Brodsky en Anthony Wirig. Die laatste is vooral een begenadigd blitzer op het internet, maar kan ook uit de voeten als het echte werk eraan komt. Wirig wordt wel eens “antenna” genoemd en gaat al een hele tijd door het leven met 3 opvallende voelsprieten. Wirig won een stuk tegen 3 pionnen en een wervelende stelling kwam op het bord. Jammer genoeg werd er toch al bij al vrij snel remise gegeven. De partijen zijn voorlopig nog niet beschikbaar via de website. Wij publiceren ze hier van zodra we ze hebben.

Hoe zit het met de Belgen? Ook hier valt er één erg opmerkelijke partij te bewonderen (nouja, bewonderen…) en wel van een van onze verslaggevers, Frederic Decoster.

Van Stellingen

In deze stelling heeft Frederic met zwart het grootste deel van zijn problemen opgelost en lijkt hij de partij te beheersen. Frederic had nog een uur op zijn klok en besloot te gaan voor het waarlijk briljante Td4??? Zijn tegenstander keek even naar het bord, bleef maar denken en vond toen het nog briljantere Dg2???? De lezer mag een iets betere voortzetting voor wit zoeken.

Onze sterkste “Belg” Vadim Malakhatko won vrij vlot. Galeh Kongaloos en Tanguy Ringoir wonnen hun partij en ondergetekende haalde laat in de avond remise tegen Frederic Delort (2196).

Meer informatie vind je op de officiële website van Cappelle en morgen beschikken we over een betere internetverbinding en zal er een uitgebreider verslag volgen.

  1. Roel
    Roel04-03-2007

    euhm Lh6+ wint simpel normaal.

  2. Wim
    Wim04-03-2007

    daar heb je zelfs geen 7 s 12 honderste voor nodig zoals kim op haar finale 60m op het ek

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.