Zwarte overwinningen in Linares

SvidlerHet gebeurt zelden in de wereldtop, maar vandaag was het zwart dat zegevierde. Peter Svidler en Alexander Morozevich wonnen van Leko en Ivanchuk. De leiding blijft in handen van Anand, die een half punt voorsprong heeft op Magnus Carlsen… 

Onze verslaggever Ruud Jansen ligt ziek te bed, dus moeten wij het helaas stellen met een erg kort verslag, waarin we u de 2 winstpartijen van de dag aanbieden. Morozevoch is dit tornooi weer de onregelmatigheid zelve, maar lijkt toch begonnen aan een soort van comeback. Voorts is het niet het tornooi van Peter Leko. De anders oerdegelijke Hongaar staat laatste na een nederlaag tegen Svidler. Veel kijkplezier.

 1. Pelemanov
  Pelemanov07-03-2007

  37.0-0 lijkt wel een heel vreemde zet van Leko. Hij is echt ni in vorm precies :-).

 2. Pelemanov
  Pelemanov07-03-2007

  huh? nu doet Ivanchuk ook al 40.0-0??? Qué pasa?

 3. Jan Lagrain
  Jan Lagrain08-03-2007

  Ja, die rokades moet ge gewoon wegdenken. Ik weet niet waarom die erbij staan. Maar de zet voor de rokade is de eindstelling. Ik denk dat er iets mis was met de connectie met de liveborden en dat de koningen verplaatst worden na de overwinning zonder dat de techniek volgt…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.