Bocharov neemt de leiding

TopbordenCappelle draait en keert. De nieuwe leider heet Dmitry Bocharov. Hij is zelfs helemaal alleen leider, aangezien hij de enige topspeler was die kon winnen. Bocharov heeft nu 5/7. Frederic Decoster haalde vandaag remise tegen IM Gozzoli…

Wat gebeurt er als alle leiders remise spelen? Wel, dan is er wel een hond die gaat lopen met het beschikbare been. Onze uitdrukkingen zijn niet van het hoogste niveau, maar het komt er op neer dat Dmitry Bocharov (2602) gaan lopen is met het been. Bocharov won met zwart tegen Oleksienko en heeft nu prima papieren aangezien hij morgen met wit mag spelen. Bocharov heeft 5/7 en staat een halfje voor op een colonne achtervolgers. Alle andere 10 topborden eindigden op remise. Dat maakt dat er weinig over te vertellen is.

De Belgen dan maar. Er leek een Belgisch duel op het programma te staan met Dgebuadze-Mohandesi. Mohandesi speelt in Cappelle zelfs niet met het Belgische vlagje, dus we kunnen eigenlijk niet echt spreken van een Belgisch duel. In ieder geval: Dgebuadze (de Belg) won en schuift op naar de topborden. Vadim Malakhatko kent een moeilijk tornooi. Vandaag kwam de brave man weer niet verder dan remise.

De jeugd: om Humbeek een plezier te doen kunnen we melden dat Pieter Reyniers vandaag won tegen een 2060. Ringoir verloor tegen een FM en Konghaloos deed hetzelfde. 

Frederic pleegde een Dan moet de schaakfabriek maar weer zelf in actie schieten om nieuws te maken. Van mij zou het vandaag niet komen. Wegens een sollicitatiegesprek moest ik deze ronde skippen, dus alle hoop rustte op de schouders van Frederic Decoster. Die deed het prima: hij kreeg een gewonnen stelling op het bord tegen IM Gozzoli (2450). Maar er rust een vloek op de Schaakfabriek-verslaggevers de afgelopen dagen. Gisteren verknalde ikzelf een gewonnen positie en vandaag was Frederic hetzelfde lot beschoren. Hij zag de winstvariant, maar speelde toch iets anders. Een Lagrain doen, heet dat heden ten dage. Gozzoli greep de strohalm en verdedigde erg knap. Remise.

 1. Eddy
  Eddy09-03-2007

  Een “lagrain doen” is nog niet zo slecht , me dunkt.
  Misschien schaaktechnisch geen topper, maar journalistiek wel!

 2. Fabrice Wantiez
  Fabrice Wantiez09-03-2007

  Hello Jan ;o)

  En proficiaat voor je goede resultaten !
  Er is een korte inhoud van de resultaten van de belgische spelers en een kleine klassement van de performance op
  http://www.forum-fefb.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2453

  Beste success !

  Fabrice

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.