Moro staat onder stoom

MoroIn Linares was het vandaag weer Alexander Morozevich die de show stal. Hij won met wit tegen Veselin Topalov (in een erg grappige eindstelling). Carlsen en Anand remiseerden beiden en dus blijft de stand ongewijzigd. Morgen is het de laatste ronde…

Alexander Morozevich is plots in vorm geraakt. De Moskoviet won vandaag na een echte Moro-partij van Veselin Topalov, die maar niet uit de slechte vorm raakt. In de eindstelling heeft Moro 2 dames en Toppie 1 dame (de chessplayer nu laat pionnen zien op het einde, de rest van de partij klopt wel).

De andere partijen eindigden op remise. Dat wil zeggen dat met 1 ronde te gaan de uitslag toch wel enigszins voorspelbaar is. Vishy Anand zal zonder ongelukken winnen, want Carlsen mag morgen met zwart tegen Leko. En die mag misschien niet in vorm zijn, het lijkt weinig waarschijnlijk dat de jonge Noor dat zal kunnen winnen. Ook groot nieuws kwam vandaag van Levon Aronian. Hij verloor namelijk NIET van Ivanchuk en dat mag bijna een mirakel heten… .

Morgen is er de laatste ronde, dan weet u meteen wie Linares/Morelia van dit jaar wint…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.