Semen Dvoirys komt piepen in Cappelle

DvoirysHet is een totale verrassing, maar er is een nieuwe co-leider in Cappelle: Semen Dvoirys. De man won met zwart tegen Vorobiov. Dvoirys heeft nu 6.5/8 en deelt de leiding met Bocharov, die vandaag remise speelde tegen Wang Yue. Morgen wordt een razendspannende dag met enkele échte toppers …

Een open tornooi is altijd spannend tot op de laatste dag. En verrassingen, die zijn er ook dikwijls. De situatie in het tornooi kent nu een onverwachte ommekeer. Het tornooi werd gedomineerd door Miro, Wang Yue, Vorobiov en Bocharov. Maar sinds vanmiddag is er plots een nieuwe leider bijgekomen: Semen Dvoirys. Dvoirys won met zwart verrassend van Vorobiov. Er zijn nu 2 leiders met 6.5/8, Bocharov en Dvoirys.

De loting voor morgen belooft in ieder geval veel goeds: Dvoirys neemt het met wit op tegen Miroshnishenko, die vandaag ontsnapte tegen Arutinian. Bocharov moet het met zwart opnemen tegen Vugar Gashimov. Gashimov won vandaag tegen Bogdan Lalic en staat met 6 punten op een halfje. Dat belooft dus, want Miro en Gashimov moéten winnen om het tornooi nog op hun naam te schrijven.

Weinig nieuws uit het Belgenkamp vandaag. De meesten haalden een logisch resultaat, in positieve of negatieve zin. Uw verslaggever was terug na zijn afwezigheid op donderdag en won makkelijk tegen Kevin Declerck. Uw andere verslaggever, Frederic Decoster, kreeg een ander toetje op het bord: Robin Swinkels. De 10 minuten voorbereiding loonden deze keer minder, want Frederic kreeg een vrij vervelende variant in de draak op het bord. Hij loste zijn problemen vrij snel op om er dan weer, met overtuiging, terug in te belanden. Een pion ging verloren en zo ook de partij.

Wegens technische problemen kunnen we vandaag geen extra foto’s posten, maar dat maken we morgen ruimschoots goed. We zullen dan ook de toppers van de laatste ronde aanbieden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.