Kramnik vergroot leiding

KramnikVladimir Kramnik blijft maar schitteren in het blindschaken. Hij won nu van Gelfand na een bijzonder indrukwekkende partij. Dankzij de slipper van zijn achtervolger Ivanchuk (die van Carlsen verloor), loopt Kramnik verder uit en lijkt met nog 3 dagen te gaan goed op weg naar de overwinning én naar een onevenaarbare blindscore…

Vandaag hebben wij wegens tijdsgebrek geen uitgebreid verslag voor u klaar, maar wel al het noodzakelijke om toch mee te blijven. Kramnik maakt grote indruk in het blindschaken. Zijn partij van gisteren tegen Gelfand was een staaltje van positioneel inzicht en supertechniek. De Rus maakte praktisch geen fouten en haalde een punt binnen waar zelfs Gelfand van onder de indruk was. “De meeste spelers spelen zulke stelling zelfs mét bord niet zo onberispelijk”, liet hij optekenen. De rapid werd remise.

CarlsenEen prima dag voor Kramnik trouwens, want zijn achtervolger Ivanchuk verloor van Carlsen met 1.5-0.5, het eerste volle punt voor Carlsen dit tornooi. Door die nederlaag is er ook een nieuwe nummer 2: Vishy Anand. Hij won met 2-0 van Paco Vallejo en springt over Ivanchuk. In de andere duels wonnen Aronian en Svidler overtuigend, waardoor zij in het zog van Anand blijven staan.

Je kan alle partijen van de achtste dag hier bekijken of downloaden. Wij raden dus vooral de partij Kramnik-Gelfand aan, maar ook Vallejo-Anand is boeiend (kijk hoe Anand zich redt uit een vreselijke positie). Opvallend is de blindscore van Kramnik: 7.5/8. 9/11 is het record en dat lijkt doenbaar voor de wereldkampioen.

De uitslagen:

15.00 Blind Van Wely-Aronian 0-1
  Morozevich-Leko 1-0
  Kramnik-Gelfand 1-0
16.30 Blind Ivanchuk-Carlsen 1/2-1/2
  Radjabov-Svidler 0-1
  Anand-Vallejo 1-0
18.15 Rapid Aronian-Van Wely 1/2-1/2
  Leko-Morozevich 1-0
  Gelfand-Kramnik 1/2-1/2
19.45 Rapid Carlsen-Ivanchuk 1-0
  Svidler-Radjabov 1-0
  Vallejo-Anand 0-1

En de stand:

1.  Kramnik, Vladimir  12.0 
2.  Anand, Viswanathan  10.5 
3.  Ivanchuk, Vassily  10.0 
4.  Aronian, Levon  9.5 
 Svidler, Peter  
6.  Gelfand, Boris  8.0 
 Morozevich, Alexander  
8.  Carlsen, Magnus  7.5 
 Leko, Peter  
10.  Radjabov, Teimour  6.0 
11.  Vallejo, Francisco  4.0 
12.  Van Wely, Loek  3.5 

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.