Wereldtop speelt in Rusland

Karpov doet ook meeDe Russische interclubs zijn waarschijnlijk de sterkste kampioenschappen ter wereld. Radjabov, Morozevich, Gelfand, Grischuk, Shirov, Akopian: noem maar op. De strijd gaat tussen 2 clubs…

Tomsk-400 staat voorlopig aan de leiding, maar krijgt te duchten concurrentie van Ural. Beide ploegen hebben in ieder geval een uitstekende basis. Tomsk speelt met Morozevich, Jakovenko, Karjakin, Kasimdzanov en nog enkele kleppers. Het zegt genoeg dat Viorel Bologan hun reservespeler is. “Nogal logisch dat zij eerst staan”, denkt de normale schaakliefhebber dan, maar niets is minder waar. Want Ural is op papier nog sterker met Radjabov, Grischuk, Shirov, Akopian, Malakhov en dies meer, goed voor een gemiddelde van 2701!

Tomsk leidt dankzij een 5-1-overwinning tegen een ploeg met een geweldige naam: Politekhnik. Ural haalde “slechts” een 3.5-2.5-zege tegen TPS. Maar het is daar nog niet gedaan. Je kan alle partijen hier bekijken. De officiële website biedt waarschijnlijk weinig informatie, want allemaal in het Russisch. Chessbase publiceerde onlangs wel een uitgebreid “verslag” (lees: gewoon heel veel foto’s die ze toegestuurd kregen).

Radjabov en Grischuk

Morozevich

Karpov

  1. Ruud
    Ruud09-05-2007

    Doe de “Ivanchuk”…

    Nee, beste lezer, dit is geen voorstel om gezamenlijk een oude folkloredans uit te voeren. In het uitgebreide partijenmateriaal van de Russische interclub zoekt u gewoon even de partij Moro-Ivanchuk (0-1) en u ziet wat een “Ivanchuk” voortaan is: een risicovol laveermanoeuvre met de koning van de koningsvleugel naar de damevleugel doorheen vijandelijk gebied met praktisch alle stukken op het bord.
    U vond de partijen van Aronian-Kramnik onbegrijpelijk? Bij deze partij geraakt zelfs de arme Moro volledig het noorden kwijt (iets wat hem in moeilijke stellingen toch niet alle dagen gebeurt). Een nieuwe nominatie voor Chukkie voor de prijs van meest geschifte schaker.

  2. Mocsnik Robbie
    Mocsnik Robbie10-05-2007

    Tjukkie was altijd geschifte schaker geweest! Dat heb ik twintig jaar geleden gezien bij het beroemde tornooi Tilburg
    tegen Lujbojevic Ljubomir! Dat zegt genoeg!!!!!!!!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.