De spanning is terug in Gent

TopbordenUpdate
Het wordt nog bijzonder spannend in Gent. Decoster en Piceu remiseerden, terwijl Marcel Van Herck Schuermans klopte. Dankzij deze resultaten komt er een hergroepering op de eerste plaats. Ook in de open groep is dat het geval na veel remises op de topborden…

Nog niet alle partijen zijn gedaan, maar toch kunnen we al spreken van een hergroepering in beide reeksen. De topper tussen Piceu en Decoster stelde lichtjes teleur. Een vrij droge stelling met een licht voordeel voor Decoster werd door Piceu probleemloos omgezet in een remise. Als Schuermans kon winnen, zou hij terug aan de leiding komen, maar daar besliste Marcel Van Herck anders over. Met wit trok hij ten aanval en rondde de partij af met een leuke matcombinatie. Draftian raakte niet voorbij De Baenst. Decoster, Van Herck en Piceu leiden nu met 3/4.

Van Vlaams Kampio…

In de open groep was de jeugd de macht aan het nemen. Wouter Gryson, Stief Gijsen, Tieme Verlinde, Lennart De Bock, Stef Soors. Allen speelden ze op de eerste 3 borden. En dan nog vermelden dat Robin Leenaerts, Maarten Larmuseau en dies meer net onder die topborden zaten te schaken. De jongelingen hielden het rustig in die vierde ronde. Alledrie kwamen ze relatief snel remise overeen. Daardoor komt heel de bende opnieuw samen. Elofavoriet Pieter Steen zal daar niet rouwig om zijn. Hij is met 3/4 aan een remonte begonnen.

Er was ook nog even ophef na de partij tussen Philippe Van Speybrouck en Tim Peeters. Die eerste had nog 11 seconden op de klok in een erg moeilijk dame tegen toren-eindspel. Van Speybrouck claimde een vesting te hebben en er ontstond discussie (want er waren nog twee pionnen extra aanwezig). De scheids moest uiteindelijk de moeilijke en moedige beslissing nemen: remise. Toch bleef de discussie doorgaan, toen bleek dat Peeters eigenlijk toch nog winstkansen bleek te hebben of om preciezer te zijn: mits onnauwkeurig spel van Van Speybrouck kon Peeters zeker nog aanspraak maken op de overwinning, vooral omdat VS in zware tijdnood zat. Morgen zetten wij de eindstelling uit die partij hier online, dan kan er misschien verder gediscussieerd worden. Peeters toonde zich achteraf erg sportief door de zaak ook niet te gaan opblazen.

Van Vlaams Kampio…

A-groep, voorlopige uitslagen:

Piceu-Decoster 1/2
Van Herck-Schuermans 1-0
Atanasiou-Achtergaele 1-0
Schrickx-Lagrain 0-1
Draftian-De Baenst 1/2
Willen-Stinis 0-1
Hamblok-Todts 1/2
Vandenbussche-Roos 1-0

Volg de partijen op http://www.kgsrl.be

 1. Theo
  Theo19-05-2007

  Remise claimen in dat soort situatie is belachelijk!
  Als de tegenstander nog 2 extra pionnen heeft, dus winstkansen!!! Ja, ook als dit ‘onnauwkeurig spel van de tegenstander’ vereist! Wel, dan is dit gewoonweg verloren! Zeker met 11 seconden op de klok…
  Vermoedelijk zal het spel van de verdediger wel ‘onnauwkeurig’ zijn met zo weinig tijd, niet!?!?

  Soms moet men gewoonweg AANVAARDEN dat de partij verloren is! Punt uit!

 2. Jelle
  Jelle19-05-2007

  Dit jaar is het inderdaad wel spannend, normaal staat Mher nu al 2 punten los 😉

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.