Schuermans mist unieke kans in topper

SchuermansRobert Schuermans leek goed op weg om Tom Piceu te onttronen en te starten met 3/3. Piceu hield toch stand, waardoor er nu meerdere leiders zijn met 2.5/3. Frederic Decoster won van Benny Willen en voegt zich bij Piceu en Schuermans…

Robert Schuermans had zijn Portugal-truitje aangetrokken. Voetbalfans weten wat dat betekent: aanvallen! Robert voegde de daad bij het woord en trok flink van leer. Zo flink dat Piceu, die totnogtoe erg autoritair had gespeeld, het knap lastig kreeg. Een kwaliteit ging van het bord en Schuermans leek een eenvoudig winstplan te hebben. Piceu beet zich echter vast en met succes: Robert maakte enkele foutjes en het werd nog remise.

Van Vlaams Kampio…

Een mooie kans voor enkele achtervolgers om het leidersduo bij te benen. Frederic Decoster had dat goed begrepen. Hij leek een remiseachtig eindspel te hebben tegen Benny Willen, maar teerde op een miniem voordeeltje. Willen ging in de fout en Decoster greep de kans met beide handjes. Door de remise van De Baenst en Van Herck zijn er 3 leiders met 2.5.

Van Vlaams Kampio…

Achteraan de stand is er ook veel veranderd. Benny Todts won zijn eerste partij, tegen Frank Schrickx. Uw dienaar deed het goed tegen Adrian Roos, maakte een foutje en werd plots lans alle kanten van het bord bestookt. Roos bouwde zijn aanval uit en won uiteindelijk na een lange partij. Voor mijzelf hoegenaamd niet prettig, maar ere wie ere toekomt: Roos heeft goed gespeeld. Ook Steven Stinis won zijn eerste partij, tegen Atanasiou.

Van Vlaams Kampio…

Voor meer info, partijen en uitslagen verwijzen wij u door naar http://www.kgsrl.be

Van Vlaams Kampio…
  1. wim
    wim18-05-2007

    Het keerpunt kwam er na Pf4-d3 (het is anders niet van Robert zijn gewoonte om een stuk terug te trekken) midden de partij. Na Lxe6 was het volgens Fritz +15 voor Robert.

  2. Wiebke
    Wiebke18-05-2007

    daarvoor stond Schuermans zooo gewonnen, mat in x-aantal zetten. Wat hij allemaal gemist heeft!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.