Veel remises in ronde 5

De BaenstEnkel Robert Schuermans won tegen Draftian. De andere top-5 borden eindigden allen op remise, weliswaar niet zonder strijd. De gesloten groep blijft daardoor erg spannend. In de open groep zijn Tieme Verlinde en Stef Soors al zeker van de leidersplaats…

Vooral TomPiceu en Bruno De Baenst maakten er een potje van. Een erg scherpe Siciliaans kwam om het bord, waarbij De Baenst een stuk “won” voor 3 pionnen. Het bleef razend interessant en oogde ook bijzonder vreemd, maar het eindigde uiteindelijk op remise.

Decoster en Van Herck hadden het veel rustiger gedaan, maar met hetzelfde resultaat. Ook spektakel was er bij Stinis-Vandenbussche en Schuermans-Draftian. Die eerste partij eindigde met herhaling van zetten, de tweede leverde nog eens een vol punt op. Schuermans bouwde een erg knappe aanval op in een Siciliaans (Vergiftigde pion-variant) en won dus om opnieuw mee aan de leiding te komen.

Uw dienaar profiteerde van een blunder van de veel te snel spelende Atanasiu om 2 pionnen voor te komen, weliswaar met ongelijke lopers. De makkelijke winst werd gemist en uiteindelijk werd het nog remise. Een jammere zaak, als we even subjectief mogen zijn.

Decoster-Van Herck 1/2
De Baenst-Piceu 1/2
Schuermans-Draftian 1-0
Stinis-Vandenbussche 1/2
Lagrain-Atanasiu 1/2
Todts-Willen 1-0
Roos-Hamblok 0-1
Achtergaele-Schrickx 1/2

http://www.kgsrl.be

  1. wim
    wim19-05-2007

    Schuermans-Draftian: een merkwaardig spektakel. De partij was allemaal theorie tot de blunder van Ashote. Deze variant was in de jaren 80 immens populair en deze zetten werden in de regel in enkele minuten gespeeld. Op het moment van de blunder begon de theorie eigenlijk nog maar.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.