Schaakfabriek filmt: Tom Piceu legt zijn partij tegen Draftian uit

Tom PiceuDe winnaar van de elitereeks, Tom Piceu, speelde ook de partij van het tornooi, met wit tegen Ashote Draftian. Tom was zo vriendelijk om voor de schaakfabriek zijn partij uit te leggen op een groot bord. Wij filmden het en het filmpje staat nu online…

Het was de partij uit de tweede ronde, waarin Piceu tactische motieven en positioneel gevoel combineerde om op heel mooie wijze te winnen van Draftian. Het filmpje duurt ongeveer 14 minuten. Tom legt de stelling uit met de cruciale varianten (en er zitten enkele leuke bij). Het geluid klinkt door de accoustiek een beetje hol en u moet de luidsprekers goed open zetten, maar het is al een hele verbetering ten opzichte van de vorige test. Meer zelfs: normaliter moet het goed verstaanbaar zijn! Wij danken Tom uiteraard voor zijn medewerking. Geniet ervan!



Click To Play

 1. Roel
  Roel22-05-2007

  Mooie partij,
  mooi kwaliteitsoffer.

 2. Valery Maes
  Valery Maes22-05-2007

  Inderdaad maar na 21…Db8! lijkt er geen winst in te zitten voor wit.

 3. KAra
  KAra23-05-2007

  het lijkt me dat in de gegeven variant (het pauzemoment) de beste verdediging voor zwart 17.Dd6 is, hoewel wit iets beter blijft staan na 18.Db7!

 4. Pelemanov
  Pelemanov23-05-2007

  cool, die video! meer van dat!

 5. nicola
  nicola28-05-2007

  Goeie video , mooie kombinatie op einde , variant.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.