Leko, Bareev en Kamsky winnen

Bareev-PolgarEr werd stevig gevochten vandaag. Op de snelle remise tussen Aronian en Carlsen na werden bijna alle partijen tot het einde uitgevochten. Bacrot nam dat iets te letterlijk en werd gevlagd door Kamsky. Leko en Bareev speelden heel goede partijen en bouwden geleidelijk aan hun stelling uit…

Carlsen wilde het initiatief met zwart en koos voor het Benkogambiet. Aronian wikkelde snel af naar een doodeenvoudige remise die er al bij al vroeg kwam: na amper 20 zetjes. Ook Shirov probeerde aanval te ontwikkelen, maar in een stelling met ongelijke lopers liep het niet allemaal even makkelijk. Adams hield Shirov uiteindelijk zonder veel echte problemen op remise. Malakhov zag een voordeel uit de opening niet verzilverd en moest na een lange strijd een halfje aan Grischuk geven.

Bareev had gisteren al de lakens uitgedeeld in zijn match met Polgar. Hoewel zijn inspanningen gisteren niet beloond werden, lijkt de ervaren Rus niet bepaald aangeslagen. Vandaag speelde hij een positioneel uitstekende partij. Even leek hij de gewonnen stelling te laten glippen, maar een ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen. Eerste punt binnen voor Bareev.

Sensatie was er in Bacrot-Kamsky. De partij ging gelijkopgaand, maar de Fransman had daar wel bijzonder veel tijd voor nodig. Zo veel dat hij de 40 niet zou halen. Gevlagd met wit, het zal geen deugd doen…

De derde winnaar van de dag is Peter Leko. Hij speelde prima en won een pion en dan een kwaliteit tegen ex-Belg Mickael Gurevich. De Turk bood nog weerstand, maar Leko werkte het zuiver af. 0-1 en een vol punt met zwart voor Leko.

Bekijk hier de partijen.

Aronian-Carlsen 1/2
Kasimdzhanov-Gelfand 1/2
Shirov-Adams 1/2
Rublewski-Ponomariov 1/2
Malakhov-Grischuk 1/2
Bareev-Polgar 1-0
Gurevich-Leko 0-1
Bacrot-Kamsky 0-1

  1. wim
    wim29-05-2007

    Bacrot-Kamsky: Bacrot stond de hele tijd minder en
    ook Kamsky had geen tijd meer trouwens. De laatste 12 zetten werden in enkele seconden gespeeld. Daar miste Kamsky enkele keren de directe winst.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.