Er vloeit bloed op het WK

Leko is door6 van de 8 partijen waren beslissend. Peter Leko en Gata Kamsky wonnen voor de derde keer op rij hun partij en zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Alexander Grischuk won ook en neemt een stevige optie op meer, terwijl Levon Aronian opnieuw op voorsprong staat. Hij zou wel eens tegen Michael Adams kunnen uitkomen…

Gata Kamsky is totnogtoe de verrassing mogen we wel zeggen. Niet dat hij kansloos was tegen Etienne Bacrot, maar dat hij 3 van de eerste 4 partijen zou winnen, hadden weinigen verwacht. Kamsky is alleen in Elista (dus zonder second), maar dat lijkt hem duidelijk geen parten te spelen. Hij speelt tegen de winnaar van de match Gelfand-Kasimdzanov, de enige match waar alle partijen al op remise eindigden.

Ook Peter Leko heeft zich geplaatst. Hij was sowieso een van de topfavorieten, maar Mickael Gurevich liet zich eigenlijk vrij hulpeloos wegzetten. De kans is groot dat Leko niet tegen Polgar zal moeten spelen, maar wel tegen Evgeny Bareev. Bareev won opnieuw tegen de sterkste vrouw ter wereld en heeft aan een halfje genoeg om door te gaan.

Grischuk-Malakhov

Wie ook nog slechts één halfje nodig heeft, is Alexander Grischuk. Hij verteert zijn overgang naar het poker blijkbaar beter dan Etienne Bacrot, want vandaag won hij met zwart van Malakhov na een leuke partij. Zijn voorlopige opponent is Sergei Rublewski. Die speelde vandaag remise, maar staat maar 1 winstmatch voor tegen Ponomariov. Dat kan nog alle kanten uit dus.

Nog 2 matchen te gaan en in die matchen blijft het boeiend: Adams won vandaag met zwart van Shirov, terwijl Aronian met wit de maat nam van Carlsen. Adams en Aronian staan 2.5-1.5 voor en hebben dus nog 1 punt nodig om zich te plaatsen voor een onderling duel. Pgn: de partijen.

Levon Aronian 

1-0

 Magnus Carlsen

Mikhail Gurevich 

0-1

 Peter Leko

Rustam Kasimdzhanov 

1/2:1/2

 Boris Gelfand

Sergei Rublevsky 

1/2:1/2

 Ruslan Ponomariov

Etienne Bacrot 

0-1

 Gata Kamsky

Vladimir Malakhov 

0-1

 Alexander Grischuk

Evgeny Bareev 

1-0

 Judith Polgar

Alexei Shirov 

0-1

 Michael Adams
  1. Lusine
    Lusine31-05-2007

    Bravo Levon!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.