Carlsen blijft verbazen!

Carlsen-AronianMagnus Carlsen haalde vandaag voor de tweede keer een achterstand op door met wit te winnen van Aronian. Het staat opnieuw gelijk. Judith Polgar was de andere razende wind van de dag. Na knap aanvalsspel met dito offers vlamde Polgar Bareev van het bord. Alexander Grischuk is geplaatst na een goede remise…

Het is verbazingwekkend hoe volwassen de jonge Magnus Carlsen speelt in zijn tweekamp met Aronian. Eén keer winnen, dat kan nog toeval of een extreem goede dag zijn. Twee keer winnen: dat is kunde en klasse. Dat de jonge Noor talent genoeg heeft, weet iedereen, maar dat hij nu al zo’n geduchte tegenstander zou zijn voor een van de allerbeste spelers van het moment: dat is verrassend. Morgen brengt een schitterende apotheose. Aronian krijgt wit en de winnaar gaat door. Wij hebben trouwens een bruin vermoeden waarom Aronian zijn partijen verliest:

Die hand duidt op meer

Vorig jaar in Turijn kreeg Aronian nog “een koek op zijn bakkes” van een jaloerse GM (Daniel Gormally) omdat hij met deze Australische dame (Arianne Ciaoili, schaakster en model) stond te dansen. Toen was er zogezegd geen romantiek. Haar linkerhand lijkt nu op een rechtzetting van die situatie te wijzen.

Aronian-Carlsen is niet het enige duel waar de spanning bestaat. Rublewski en Pono hielden het vandaag op remise zodat de partij van morgen de beslissing moet brengen. Rublewski heeft met wit genoeg aan remise. Spannend dus. Pono moet winnen. Net als Alexei Shirov. Hij speelde vandaag met zwart remise om morgen met wit alles op alles te kunnen zetten.

Maar de heldin van de dag was Judith Polgar. Zij moest de eerste 4 partijen de wet van de sterkste ondergaan, maar toonde vandaag haar ware gelaat: agressief en snel werd Bareev van het bord geofferd. Polgar kan mits winst met zwart nog steeds langszij komen morgen. De partijen zijn de moeite.

Gelfand-Kasimdzanov werd zopas remise. Ook daar zal de partij van morgen alles beslissen. Nog één nieuwtje: Alexander Grischuk is geplaatst voor de mini-finale.

Magnus Carlsen 

1-0

 Levon Aronian

Peter Leko 

fin.

 Mikhail Gurevich

Boris Gelfand 

1/2

 Rustam Kasimdzhanov

Ruslan Ponomariov 

1/2

 Sergei Rublevsky

Gata Kamsky 

fin.

 Etienne Bacrot

Alexander Grischuk 

1/2:1/2

 Vladimir Malakhov

Judith Polgar 

1-0

 Evgeny Bareev

Michael Adams 

1/2:1/2

 Alexei Shirov

Nog eentje om het af te leren:

Aronian vs Gormally

  1. fabriek-fan
    fabriek-fan01-06-2007

    Wow, knappe foto ! En inderdaad, waar dwaalt de linkerhand van miss model naartoe ? Vrij duidelijk niet naar een vliegje op haar eigen knie ! De toekomst zal uitwijzen of ‘vrouwelijk schoon ‘de prestatie van Aronian beinvloedt ??? Toch weer knap van schaakfabriek om ,naast het ernstige, objectieve schaaknieuws, ook nog een luchtige ,frivole noot te brengen!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.