Shirov trekt scheve situatie recht, Bareev en Carlsen overleven!

Shirov (rechts)Shirov heeft dan toch nog tie-breaks afgedwongen. Hij won met wit van Adams en vermijdt zo de uitschakeling. Evgenij Bareev had genoeg aan remise, maar leek grote moeite te hebben om die te halen. Uiteindelijk kon hij zelfs naar een voordelig eindspel afruilen. Bareev geplaatst. Wie ook naar de slachtbank leek te gaan was Magnus Carlsen. Maar de jonge Noor verdedigde bijzonder stevig en sleepte een eeuwig schaak uit de brand. Eerder op de dag kozen Kasimdzhanov en Gelfand ook voor de tie-breaks. Rublewski plaatste zich dankzij een remise tegen Ponomariov.

Aronian-Carlsen 1/2 (tiebreaks)
Shirov-Adams 1-0 (tiebreaks)
Bareev-Polgar 1/2 (Bareev wint 3.5-2.5)
Rublewski-Ponomariov 1/2 (Rublewski wint 3.5-2.5)
Kasimdzhanov-Gelfand 1/2 (tiebreaks)

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.