Dgebuadze wint topper!

DgebuadzeAlexandre Dgebuadze won de topper tegen Hovhanisian en wordt alleen leider. Dé partij van de dag (en de verrassing) kwam van Frederic Decoster die met zwart Saiboulatov klopte. In de open reeks is alles terug open na verlies van leider Spanoghe (en remise van Leenaerts). We hebben ook nieuwe analyses, die u nu online kan naspelen!…

Het was de 6de keer dat Mher Hovhanisian met zwart tegen Dgebuadze moest spelen (wit had hij nog nooit) en het stramien van de partij volgde ook de vorige: Mher knokte zich naar een gelijke stelling om dan een vrij grote fout te maken: hij liet f4 toe en de partij was meteen gedaan. Ondanks de pion minder had Pf4 met een blokkade prima remisekansen geboden. Dgebuadze profiteerde optimaal en won makkelijk.

Saiboulatov-DecosterOver naar de partij van de dag dan. Wij zijn niet subjectief, maar het was weer Decoster die ervoor zorgde. Hij kwam iets minder uit de opening, maar counterde Saiboulatov na een grote fout. Decoster won een pion en belandde in een uiterst interessant eindspel met gelijke lopers. Saiboulatov verdedigde fantastisch, sleepte een remisevariant uit de brand om dan toch nog de juiste voortzetting te missen. 0-1, opnieuw een grote stunt van een van onze medewerkers, die nu nog volop kan gaan voor de IM-norm. Frederic heeft de partij uitgebreid besproken. Onderaan de pagina vind je het pgn-bestand, maar nu kan je de partijen en analyses ook online naspelen!

Pascal Vandevoort ging door op zijn elan: al snel won hij een kwaliteit tegen Mohandesi en zette die uiteindelijk om in 2 pionnen extra. “De rest is techniek”, dacht Vdv. Zo gezegd, zo gedaan.

Bruno Laurent is bezig aan een wilde comeback. Hij scoorde zijn 3de punt op rij en nadert op de top. Morgen geeft hij Hovhanisian partij. Ook boeiend: Jan Van Mechelen-Arie Werksma. Van Mechelen offerde een stuk voor heel veel compensatie. Werksma maakte dan enkele fouten en Van Mechelen maakte het knap af.

Bolzoni-SchuermansTen slotte nog een woordje voor het treffen op het laatste bord. Robert Schuermans vocht als vanouds als een leeuw om een pionnetje minder om te zetten in een remise. Knap gedaan van de ouder rot (en niet rat, want Robert voelde zich blijkbaar beledigd. Bij deze: het was absoluut positief bedoeld, Robert).

In de open reeks staat alles op zijn kop. Spanoghe verloor na een thriller van Benjamin Tonoli, terwijl Robin Leenaerts remise speelde tegen Thirion. Kevin Noiroux versloeg Ponnet en Pierre Munster verraste Yves Duhayon. Die 4 spelers zijn ook de 4 nieuwe leiders en zij worden vergezeld door een nieuwkomer: Niels Nijs die sinds zijn verlies tegen Soors aan een comeback begonnen is. Razendspannend dus. Uit de open reeks hebben wij ook nog interessante analyses van Jonas Van Cappellen (met enkele prachtige varianten!), Robin Leenaerts en Maarten Larmuseau.

Piron staat rechtDe laatste partij van de dag was die tussen Piron en Sarrau. Piron stond heel de partij prima, maar gaf geleidelijk aan zijn mooie stelling weg. Sarrau knokte zich terug en had de beste papieren. Piron zag het niet meer zitten en ging dan maar rechtstaan. Dat bleek niet echt te werken. Sarrau incasseerde om 20u30 het volle punt.

Dgebuadze-Hovhanisian 1-0
Mohandesi-Vandevoort 0-1
Claesen-Draftian 1/2
Saibulatov-Decoster 0-1
Henris-Laurent 0-1
Akhayan-Wiley 1/2
Van Mechelen-Werksma 1-0
Duric-Marechal 1/2
Bolzoni-Schuermans 1/2

Spanoghe-Tonoli 0-1
Thirion-Leenaerts 1/2
Munster-Duhayon 1-0
Ponnet-Noiroux 0-1
Verspecht-Nijs 0-1

BK Ronde 7
 1. Mrxjn
  Mrxjn06-07-2007

  hehehe 🙂 geen remise voor Fré, het volle punt ja!

 2. Wim
  Wim06-07-2007

  Frederic en zijn supporters zien het misschien anders maar hij is voor mij de verrassing van het tornooi (en ze komt alweer uit Brugge).

 3. de teller
  de teller06-07-2007

  Vier winnaars in de open? Ik tel er maar drie in het verslag en 1 remise.
  Vier leiders in de open? Ik tel er vijf.
  What’s happening?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.