Tonoli bedwingt nu ook GM Vajda!

VajdaBenjamin Tonoli blijft het uitstekend doen in Gent: In ronde 5 haalde hij remise tegen de sterke GM Vajda (2547). Serge Vanderwaeren moest nu wel het onderspit delven tegen de nieuwe leider: Alexandre Dgebuadze. Baklan raakte immers niet voorbij De Jong…

Tonoli zal niet echt tevreden zijn dat dit tornooi niet meetelt voor ratingpunten en/of een IM-norm. Hij zit immers perfect op schema: na overwinningen tegen Dutreeuw en Geirnaert werd nu de Roemeense GM Vajda bedwongen (het werd remise). Bijzonder sterk!

Een andere opvallende uitslag is de remise van Baklan. Al hadden wij in Antwerpen al lang door dat De Jong echt wel op een bijzonder hoog niveau aan het spelen is. Een nieuwe “ster aan het firmament” is Werner Van Den Brande. Hij won met zwart van Geert Vanderstricht en vindt zo aansluiting met de top.

Ikonnikov

Na 5 rondes zijn er nog 2 leiders met het maximum van de punten: Ikonnikov en Dgebuadze. Ikonnikov versloeg Mohandesi en Dgebuadze rekende af met Serge Vanderwaeren. Omdat wij helaas beroepsverplichtingen hebben, kunnen we voorlopig geen extra informatie geven. Maar morgenavond zijn wij terug ter plaatse!

  1. flupke
    flupke17-07-2007

    Grappig om zien hoe Benjamin met plus pion een remise-toreneindspel tegen een GM toch nog een uur lang probeerde uit te melken, tot ongenoegen van de GM overigens. Waar is de tijd dat belgskes (te) veel respect hadden voor GM’s?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.