Tonoli blijft stunten in Gent

Tonoli klopte GeirnaertBenjamin Tonoli kent een perfecte tornooistart in de Gentse open: na zijn overwinning tegen Dutreeuw, klopte hij in de vierde ronde Steven Geirnaert. Tonoli is echter niet de enige die goed gestart is, want ook Serge Vanderwaeren verrast…

Dat Benjamin Tonoli kan schaken weet iedereen wel, maar in Gent toont de Humbeeknaar grootse dingen. In ronde 3 en 4 had hij 2 keer zwart, maar scoorde wel 2/2 tegen kleppers als Marc Dutreeuw (2398) en Steven Geirnaert (2349). Tonoli lijkt dus totaal geen last te hebben van het voor hem treurige einde van het Open BK vorige week (daar was Tonoli leider tot en met de laatste speeldag, maar verloor hij de titel door Buch). Tonoli heeft nu 4/4 en is de enige titelloze speler die mee aan de leiding staat.

Serge Vanderwaeren

Maar Tonoli was niet de enige die gisteren kon verrassen. Ook Serge Vanderwaeren haalde nog eens zijn beste niveau boven tegen Aleksander Alienkin. Met een kalme opbouw drukte hij de Bredenaar weg en toonde hij aan dat hij niet voor niets ooit meer dan 2400 elo gehad heeft. Serge zal zijn kunnen vandaag mogen tonen tegen Alexandre Dgebuadze, die opnieuw erg solide speelde en het volle punt meenam van Sylvan.

Want inderdaad: de GM’s geven, op dat halfje van Timoshenko na, nog steeds geen krimp. Baklan was te sterk voor Clemens (2307), Ikonnikov versloeg thuisspeler Christophe Grégoir en Vajda scoorde tegen de man in vorm, Jan Van Mechelen.

De Jong-Renette

Een interessant duel zagen we op bord 5. Daar speelde Jan-Willem De Jong (kersvers IM) tegen de sterke Belg Hans Renette. Helaas voor Hans bleek de Nederlander toch nog net iets sterk (wij hebben het einde van die partij helaas niet meer kunnen meemaken). Dankzij deze overwinning is er vandaag wel de razend interessante affiche tussen De Jong en Baklan.

Nog de moeite om te vermelden: de remises van Roel Hamblok tegen Luc Van Kooten (2282) en van Gentenaar Du Pondt tegen Rechner (2255).

  • Wij hebben enkele boeiende partijen online gezet (met nadruk op de Belgische prestaties). U kan ze hier online naspelen.
  • De echte eer hoort op dat vlak wel toe aan de organisatie van het tornooi, want zij hebben het eerste pgn-bestand online gezwierd met nog een pak meer partijen dan diegene die u hier kan naspelen. Ga naar de officiële site.

En nog enkele foto’s, die door de moeilijke lichtinval niet altijd van even goede kwaliteit zijn, onze excuses daarvoor:

Gregoir Christophe

Jan Van Mechelen

Ikonnikov

Hans Renette

Hamblok-Roos

Jonas Van Cappellen

Yasseen De Herdt

  1. KAra
    KAra16-07-2007

    Wat een triestige partij van Timoshenko tg Saligo, zo durven winnen. Toch een pluim voor Pieter!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.