Baklan verslaat Dgebuadze en wint samen met Ikonnikov het tornooi!

BaklanVladimir Baklan heeft Alexandre Dgebuadze in de allerlaatste ronde van de Gentse troon gestoten. Baklan klopte zijn rivaal met zwart en springt daarmee over de kersverse Belgische kampioen. Baklan wordt aan de leiding vergezeld door Ikonnikov, die eveneens won. Deze laatste wint het tornooi dankzij de scheidingspunten…

Het Internationale Open tornooi van Gent heeft een prachtige climax beleefd. Waar wij gisteren nog vermoedden dat de toppers misschien wel in een remise zouden berusten, is niets minder waar. Meer zelfs: er werd voor 100 procent geknokt. Dgebuadze-Baklan was op dat vlak toch wel de grootste verrassing. De Belgische kampioen verliest zelden met wit en speelt meestal uiterst solide. Toch slaagde Baklan erin de partij te winnen en zo de eerste plaats mee op te eisen.

Ikonnikov

Ondanks de mooie eindsprong zal Baklan niet helemaal tevreden zijn. Ikonnikov won namelijk van Bokros en heeft net als Baklan 8/9. Iko scoorde net een scheidingspuntje meer en kan zo de titel opeisen. 2 van de 5 favorieten lossen daarmee de verwachtingen in. Voor Dgebuadze is deze laatste ronde een bittere pil om te slikken. Een pak prijzengeld gaat aan zijn neus voorbij.

Hugaert

Wat de verrassingen van het tornooi betreft, kunnen we naar enkele jonge Belgen wijzen. Vooreerst Benjamin Tonoli, die vooral in het begin van het tornooi fantastisch speelde met ondermeer overwinningen tegen Dutreeuw, Geirnaert en Sylvan en remises tegen Vajda en Cordts. De tweede verrassing is Arthur Hugaert, die blijkbaar elk jaar prachtige dingen laat zien in Gent. Vorig jaar haalde hij 2 remises tegen GM’s, nu eindigt de Gentenaar zelfs in de top-10 na een slotoffensief met 3/3 tegen spelers als Van Assendelft (2297), Den Heeten (2280) en Ondersteijn (2272), goed voor een tpr van 2309!

Voor alle uitslagen en standen verwijzen wij u door naar de website van KGSRL. Morgen sluiten wij het geheel af met veel foto’s en een interview met organisator Stefaan De Visscher. Wist u bijvoorbeeld dat dit tornooi draait zonder echte sponsors? Veel meer daarover morgen…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.