23ste Open Geraardsbergen start zaterdag!

AfficheZaterdag 11 augustus begint het open van Geraardsbergen aan zijn 23ste editie. Mooi decor, ontspannen sfeer en het feit dat op het bord alles kan omdat in dit toernooi geen elopunten te verliezen zijn, is de reden dat ieder jaar meer dan honderd schaakliefhebbers afzakken naar de voet van ‘de muur’ om te strijden voor de eerste prijs van 500 euro…

De eerste prijs (€ 500) wordt door de organisator een beetje met opzet laag gehouden om geen of minder IGM’s aan te trekken en zodoende de Belgische experten een kans te geven om zich in de kijker te spelen. sfeerbeeldZo prijken op de erelijst uit het verleden naast namen van de Grootmeesters Yge Visser, Luc Winants, Josef Gallagher, Dimitri Komarov, Alexei Barsov en Sergey Fedorchuk ook de namen van experten als Marcel Roofthoofd, Mathias De Wachter, Serge Vanderwaeren, Tom Croonenborghs, Ruben Akhayan en Jeroen Claesen.

sfeerbeeldHet gerucht doet de ronde dat het wel eens het laatste toernooi zou kunnen zijn, een reden meer om er nu zeker bij te zijn. Hoe dan ook, wie verstek moet geven voor de vierdaagse, kan nog altijd van de sfeer komen proeven tijdens de “zomerblitz”, een 9 rondig snelschaaktoernooi op zondagavond 12 augustus.

Alle info omtrent dit toernooi is te vinden op de VPTD site http://users.skynet.be/vptd


Deze advertentie werd aangevraagd door het tornooi van Geraardsbergen. Tekst: Dirk Flamée

 1. Theo
  Theo06-08-2007

  De laatste editie?!? Waarom dan?

  Theo

 2. Jan van Mechelen
  Jan van Mechelen07-08-2007

  Laat het niet waar zijn dat dit de laatste editie is!!!

 3. Jan Lagrain
  Jan Lagrain07-08-2007

  Ik ben ook wel benieuwd of het echt de laatste editie is, zou wel zonde zijn…

 4. Der Alte
  Der Alte08-08-2007

  Dirk, ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat de dames van de bar er op uitgekeken zijn, maar het zou toch mooier zijn om er een punt achter te zetten na de 25ste (jubileum) editie?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.