Brasschaat ronde 2

Ronde 2Ronde 2 verliep in Brasschaat in een uiterst rustige sfeer, maar de mindere goden deelden enkele (halve en hele) speldeprikken uit. De meeste topborden wisten hun schaapjes op het droge te brengen, maar af en toe viel een verrassing te noteren. En deze keer niét uit de hoek van de jeugdschakers …

Op bord 1 konden we niet spreken van tactisch spektakel : op zet 5 werden reeds de dames geruild waarbij Arno Bomans een geïsoleerde e-pion toeliet. Dutreeuw’s structuur kan nauwelijks beter genoemd worden met een geïsoleerde dubbelpion op de f-lijn: toch wist hij de stelling na een pionblunder van Arno op zet 18 om te zetten in een gewonnen eindspel. Maar geen tijd om op de lauweren te rusten – morgen staat er voor hem een nieuwe jeugdspeler op het programma : Adrian Roos mag zijn kans wagen. Faites vos jeux !

Chaosschaak ?Van de overige topborden vallen de remises op bord 9 en 10 op. De remise tussen ex-clubgenoten Lino Hiel en Marcel Van Herck was een ietwat logisch resultaat, de remise van Jonas Van Capellen tegen FM Victor-Angel Bolzoni was minder evident. De Siciliaan van Bolzoni resulteerde in de chaotische stelling die u hiernaast terugvindt. Hiermee was het zeker nog niet ten einde : om verder te genieten van het steekspel verwijzen wij u naar de link onderaan deze pagina. Een pluim voor de ijverige webmaster Kevin Leenaerts en partijen-ingever Alain Talon.

Mindere goden delen klappen uit 

Dave Remijsen - Eva BaekelandtDe grotere speldeprikken vielen in de subtop. Robin Leenaerts had goeie kaarten, maar overspeelde zijn hand en zag de pot verloren gaan. Erik Van De Wynkele speelde een All-in tegen Carlo Doossche maar ook hij kwam van een kale kermis thuis. Uw verslaggever dacht de betere hand te hebben, maar zag zijn Flush gepasseerd door een Full House van Jan Viaene. Om maar even mee te delen dat het après-schaak tegenwoordig uit poker bestaat. En laten we ook de opmerkelijke winst van Dave Remijsen tegen jeugdtalent Eva Baekelandt niet vergeten !

In de achterste helft van het klassement vielen de onderlinge Brasschaatse duels op. Het resultaat voor de familie Baete was alleszins positief : 2/2 voor Julien en Guy !

Alle informatie, partijen en foto’s van gelegenheidsfotograaf Alain Talon zijn terug te vinden op de website : http://www.brasschaak.be. Verder nog sfeerfoto’s :

Toernooizaal

De toernooizaal

Sudokuschaak

Sudokuschaak ?

Kevin Leenaerts - Soraya Van De Moortel

Kevin Leenaerts – Soraya Van De Moortel

Benjamin Decrop

Hendrik Decrop, één van de jongste spelers in dit toernooi en even geschrokken van die vreemde meneer met z’n camera … 

Raf Van Herck - Gert De Block

Raf Van Herck – Gert De Block

Wouter Ghyselen

Jong tegen minder jong : Wouter Ghyselen, de nieuwste aanwinst van Zottegem, speelt tegen Eric Slabbaert.

Gert Van Bunderen - Wim Maes

Gert Van Bunderen – FM Wim Maes

Chessvictims anonymous

Brasschaat lanceerde deze ronde een nieuwtje : de praatgroep voor beschwindelde schakers. Ook bekend als “Chessvictims Anonymous” …

 1. Mrxjn
  Mrxjn20-08-2007

  Goe bezig benny 😉

  Merci voor het verslag!

 2. David Roos
  David Roos20-08-2007

  Benny !!!
  De verslagen zijn top !!
  Keep on going 😀

 3. Gert
  Gert20-08-2007

  Ik heb Benny en de SF-medewerkers al bedankt via de SKOG-site. Zeer aangename site mannen !
  Zeg, wat is een All-in ??

 4. Kenneth
  Kenneth20-08-2007

  @ Gert,

  Een all-in is een poker-term waarbij een speler al zijn fiches inzet. Dit wordt gewoonlijk gedaan als iemand hoger inzet dan hij in zijn hand heeft, maar hij toch wel zeer goede kaarten in zijn handen en op tafel heeft.

  @ Benny,

  Goeie verslaggeving, maar was het niet pijnlijk om te moeten typen van diene flush en diene full-house?

 5. Smekens
  Smekens20-08-2007

  Goed verslag!!!Maar is dit een schaaktoernooi?

 6. KAra
  KAra20-08-2007

  Klasse Benny! en geef er een lap op in het toernooi!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.