Ronde 6 : één koploper en één achtervolger

Brasschaatse logica ...Arben Dardha neemt na een spectaculaire partij tegen Wim Maes terug het voortouw : hij leidt met 6/6. Er blijft nog één achtervolger over, namelijk Daniël Sadkowski met 5,5/6. Daarachter komen we een meute tegen met 5/6, waaronder enkele verrassingen. Daarnaast blikken we even terug naar een vorig verslag en halen we kort het … onveiligheidsgevoel in Brasschaat aan ?

Arben walst de tegenstand plat 

Een ongezien resultaat : Arben Dardha leidt de dans in dit toernooi met 6/6, na een klinkende overwinning tegen FM Wim Maes. Arben is (naar mijn gevoel) een agressieve speler die de tactische wendingen niet schuwt. Na een zetherhaling op zet 33 koos hij expliciet om de remise uit de weg te gaan en op zet 39 ontstond volgende stelling :

Stelling na zet 39

Arben speelt hier 40. Dd5! Deze zet pent Te6. Het is opvallend hoe alle stukken er rond dansen : … Pxe5 41. Tb6 Ld6 42. Ta6 (idee Lxd5 met daarna Txe6. Onmiddellijk lukt dit niet wegens Dxb6) Pf7 43. Ta8+ (Auw! Td8 lukt niet wegens de penning …) Pd8 44. Lf6! en zwart gaf op zet 45 op.

Een mooie prestatie, maar hij voelt al meteen de hete adem van Daniël Sadkowski in zijn nek, die vandaag wist te winnen tegen Yves Duhayon. Op bord 2 hadden we de confrontatie Robert Schuermans – IM Marc Dutreeuw op het programma. Deze eindigde op remise, maar vooral de eindstelling is een leukerd :

Stelling na zet 36

Robert staat hier een pion achter, uiteraard door een gambiet in de opening. Maar hij blijft ook in het eindspel alert : 34. Pxc4! met remise. Immers, na Pxc4 volgt Df5+ – Dc8+ en zwart kan er niet uit ontsnappen (uiteraard volgt op g6 de zet Dxf7+). Wederom een puike prestatie van Robert !

Het peleton op één punt

Dennis Van VlietOp bord 4 werd een remise genoteerd tussen Bolzoni en Nieto en bord 5 verloor uw verslaggever tegen Frank Steenbeckers. Daarachter vielen enkele (bijna) 2100’s af : Adrian Roos won tegen Roel Hamblok, Eric Van De Wynkele ging door op het motto van de vorige ronde (niet bang zijn van jeugdspelers) en Dennis Van Vliet won tegen Ruben Decrop.

Van Dennis is geweten dat het een vlijmscherpe speler is en dat mocht Ruben aan den lijve ondervinden in onderstaande positie :

Stelling na zet 19

Een variant uit de Franse Tarrasch die de laatste jaren bij de mindere goden terug in gebruik is geraakt. Theoretisch schijnt het goed te zijn voor zwart, maar echt duidelijk is het niet, gezien de ongebalanceerde positie. Vooral Hendrik Ponnet lijkt een boontje hiervoor te hebben. Enfin, wit ging hier zwaar in de fout met 20. e5?? Toegegeven, het is niet eenvoudig om het te zien, Fritz geeft hier het nogal cryptische Dh7 net omwille van … Lc5!! en game over (21. Dxa8 Dg5+) .

De drie outsiders mogen morgen het opnemen tegen de 2200+ klasse : hun tegenstanders zijn Yves Duhayon, Frank Steenbeckers en Robert Schuermans.

Stille remonte

Tony PelemanEn hoe zou het ondertussen zijn met … Tony Peleman ? Wel na zijn 0,5/2 haalde hij punt na punt binnen en vandaag konden we hem al terugvinden “onder de mensen op bord 12 tegen Arjan Plug. Ook deze partij wist hij tot een goed einde te brengen. Zijn Zwitsers gambiet legt hem dus geen windeieren en morgen mag hij al op het podium doorbrengen.

Blijkbaar gaf deze ronde voor sommige mensen hoofdzorgen :

Hanne Goossens - Glen De Schampheleire

Marcel Van Herck - Samuel Verbruggen

Jaja ...

Sommigen deden een schoonheidsslaapje … 

Wie, ikke ?

En enkelen controleerden of hun hoofd er nog opstond …

Vincent Schepens (Lommel)Bernard Geerinckx (Woluwé)Pierre Fox (Boitsfort)

Brasschaat trekt spelers aan uit alle windstreken …

Erik CoolsSylvin De Vet

Erik Cools en Sylvin De Vet : zij kwamen op bezoek en zagen dat het goed was …

bij hevige wind zijn deze niet veilig

Hoever kan het onveiligheidsgevoel gaan als men zich bedreigd voelt door … beukendreven ?

 1. tristan
  tristan25-08-2007

  toch oppassen voor bekendreven hoor als ge weet dat brasschaat de gemeente is met de meeste beukendreven.
  ze kunnen wel degelijk gevaarlijk zijn.

 2. Beuker
  Beuker25-08-2007

  Benny met zijn combat-broek en combat-tshirt gaat ze persoonlijk allemaal wegjagen! :p

 3. Bernard Geerinckx
  Bernard Geerinckx25-08-2007

  Benny TATS

 4. De Ridder Dieter
  De Ridder Dieter25-08-2007

  wat zijn beukendreven?

 5. Ruud Goverde
  Ruud Goverde25-08-2007

  Beste Ben,

  ik wilde je alleen maar feliciteren met je fraaie en vaak humoristische verslagen over het Open Brasschaat waar gezelligheid zijn weg vindt.

  Ga zo door !

 6. tristan
  tristan25-08-2007

  dat zijn dreven met beuken…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.