Mémorial José Tonoli

José TonoliOp zondag 16 september wordt José Tonoli herdacht in een van de grootste rapidtornooien van het land: De Memorial José Tonoli, als aandenken aan een van de meest kleurrijke figuren die het Belgische schaken ooit gekend heeft. Aan 2500 euro prijzen en al meer dan 150 deelnemers, waarvan er tientallen 2300+’ers komen spelen. Of hebt u nog redenen nodig om 16 september aan te vinken in uw kalender?…

Op 13 september 2006 schreef Chris Ghysels in Knack het volgende:

De Belgische schaakwereld rouwt om het heengaan van José Tonoli, een van zijn meest markante boegbeelden van de afgelopen halve eeuw. Met zijn dynamische en innemende persoonlijkheid groeide José – tot over de taalgrens – uit tot een echte ambassadeur voor ons koninklijke spel.

José Tonoli wordt beschreven als een natuurspeler in hart en nieren, die zijn grootste succes behaalde in 1975, toen hij samen met Goormachtigh en Henri Winants de landstitel behaalde. Hij was ook lange tijd voorzitter van de club in Anderlecht. Ter ere van deze speler organiseert Anderlecht de “Memorial José Tonoli”, een van de sterkste rapidtornooien in ons land, dat doorgaat op zondag 16 september.

Alle informatie over José Tonoli én het tornooi vindt u op de website van Anderlecht, waar u zich ook kan inschrijven voor het tornooi. Zeker de moeite, want een pak 2300+’ers en een pak deelnemers tout court. En bekijk ook de 64-veldenverkoop eens…

Deze advertentie werd gepubliceerd volgens onze advertentieregels.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.