Piceu en Geirnaert winnen de nacht van de Kameleon

WinnaarsSteven Geirnaert en Tom Piceu hebben een van de meest opmerkelijke tornooien van het jaar gewonnen, de nacht van de Kameleon. Na 24u non-stop blitzen konden de Bruggelingen slechts op het nippertje het team Stefan Dockx en Emmanuel Nieto inhalen. Vooral de goede individuele score van Geirnaert trok hen over de streep…Sterke ploegen leidden spannend tornooi in

Speelzaal29 teams van 2 mensen kozen ervoor om de volle 24 uur non-stop te blitzen. Zaterdag om 16u begonnen ze, zondag om 16u was het gedaan.

Er daagden enkele sterke ploegen op. Thibaut Maenhout en Rob Michiels, Richard Polaczek en Victor-Angel Bolzoni, Stefan Dockx en Emmanuel Nieto, en uiteraard ook elofavorieten Tom Piceu en Steven Geirnaert. Normaal gezien zouden ook Serge Vanderwaeren en Shahin Mohandesi geduchte tegenstanders zijn, maar zij daagden uiteindelijk niet op.

Dockx en Nieto geremonteerd

De start werd genomen door Stefan Dockx, die de volledige eerste 11 uren voor zijn rekening nam. Met succes, want hij sloeg al snel een kloof op Piceu en Geirnaert (zij deden het in shifts van om en bij de 6 uur). Na 100 partijen stond het duo Docx-Nieto aan de leiding met 91,5 punten, dat waren er 2 meer dan Geirnaert-Piceu en 9 meer dan Maenhout-Michiels.

De winnaarsMaar de vermoeidheid zorgt ervoor dat het einde van dergelijke tornooien onvoorspelbaar is. Zo bleek ook in de editie van dit jaar: de Elofavorieten Tom Piceu en Steven Geirnaert zetten in de laatste 26 partijtjes een remonte in en wonnen alsnog de trofee (voor de tweede keer). Tom Piceu gaf ridderlijk toe dat vooral de score van Geirnaert (62/67) cruciaal was voor de overwinning, net als de medewerking van mede-Bruggelingen Verduyn en Michiels die Emanuel Nieto 2 nederlagen aansmeerden. De derde plaats was voor Rob Michiels en Thibaut Maenhout, net voor Richard Polaczek en Victor-Angel Bolzoni.

24 u blitzen, voor de 18de keer!

Het toernooi was al aan zijn achtiende editie toe sedert 1990 en wordt georganiseerd door De Vrijschaker Landegem. De toernooiformule is als volgt: een team bestaat telkens uit 2 spelers die afwisselend spelen en zo de 24u volbrengen. Een speler moet minstens 8u in totaal spelen, maar dan moet de ander wel 16u spelen! Het tempo is telkens 5 min p.p.p.p. Goed voor een totaal van om en bij de 120 partijtjes! Ook voor het eerste team waarbij beide spelers minder dan 1900 elo hebben is een prijs voorzien. Die werd dit jaar gewonnen door Tzoumakas en Satti.

BackgammonHet leuke aan het toernooi is natuurlijk dat je niet constant moet spelen. Heb je er even geen zin meer in, dan neemt de teammaat over en kun je wat pintjes gaan drinken in het cafĂ© zelf. Of wordt het s’nachts wat te lastig dan kun je een paar uurtjes gaan slapen in de sporthal wat verder… maar dat zijn niet de ‘Die-hards’ die we bedoelden in de titel. Die blijven meestal wakker om andere spelletjes te spelen, zoals ondermeer Backgammon.

Om te eindigen bedanken we ook nog Tom Piceu en Ronny Bonne voor de informatie en geven we nog de erelijst van De Nacht van de Kameleon (sinds 2000) die we terugvinden op de site van De Vrijschaker Landegem.

2000 R.POLACZEK – E. CEKRO
2001 T. PICEU – S. GEIRNAERT
2002 S. DOCX – E. VAN BEERS
2003 G.VANDERSTRICHT – E. CEKRO
2004 E.CEKRO – C.GULBAS
2005 P. POPOVIC – E. CEKRO
2006 S. DOCX – G.VANDERSTRICHT
2007 T. PICEU – S. GEIRNAERT

Bekers

De bekers

De winnaars

De winnaars van de -1900 tegen de winnaars van het hele tornooi

Spelen

Een typisch tornooibeeld

typisch

Ook een typisch tornooibeeld

Rudy

Dit is Rudy Defour. Hij heeft al aan alle 18 edities van de nacht meegedaan!

Meisjesploeg

De meisjesploeg

 1. Theo
  Theo08-09-2007

  :O

  Jullie zijn gestoord!
  24 blitzen?!?

  PURE BRAIN DAMAGE, MAN!!

 2. fabriekfan
  fabriekfan09-09-2007

  Zijn Piceu- Geirnaert de dopingcontrole al gepasseerd ?

 3. KAra
  KAra09-09-2007

  Niet bij ons weten, en ik hoop voor hen dat ze ook de alcoholcontrole niet moeten passeren!

 4. fabriekfan
  fabriekfan09-09-2007

  Heeft den duvel weer iets te maken met deze winst ???

 5. Ronny
  Ronny10-09-2007

  Proficiat Tom en Steven!
  En Steven verloor dan nog een partij omdat hij (verkeerdelijk) dacht dat hij bye was.
  Ook een pluimpje voor het snelle en goed gestoffeerde verslag, schaakfabriek!

 6. Alain Talon
  Alain Talon10-09-2007

  Tom en Steven van harte proficiat met jullie overwinning !!!

 7. hasanovic
  hasanovic10-09-2007

  proficiat EPO tom & steven

 8. RoosjeX
  RoosjeX10-09-2007

  Nice done people!
  Come proof yourself next year!
  i’ll try to be there aswell

 9. nonkel Glenn
  nonkel Glenn10-09-2008

  Een dikke proficiat Tom & Steven, maar ook aan alle andere deelnemers en de puike organisatie. Een tornooi met een prima sfeer.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.