Anand is wereldkampioen!

AnandFlash: Vishy Anand heeft zopas zijn laatste halve puntje binnengehaald. Leko deed niet moeilijk en stemde in met een vrij rappe remise. Anand is nu nummer 1, wereldkampioen én zal een rating van boven de 2800 hebben. De andere partijen zijn nog bezig en vooral Svidler-Grischuk en Kramnik-Aronian zijn absoluut de moeite waard.

Anand-Leko 1/2
Kramnik-Aronian 1-0
Svidler-Grischuk 1-0
Morozevich-Gelfand 1/2

Later meer…

 1. Theo
  Theo29-09-2007

  “Anand is nu wereldkampioen”
  …moet dat niet zijn: “Anand is nu uitdager” ?!? Want nu moet hij toch een match spelen met Kramnik?

  Wat een raar systeem!

 2. Jan Lagrain
  Jan Lagrain29-09-2007

  Idd, dat dacht ik eerst dus ook, maar alle persinstanties schrijven dat hij nu WK is. Een van de bronnen schrijft zelfs letterlijk “Anand neemt wereldtitel over van Kramnik”. Dat stond blijkbaar allemaal in het contract dat Kramnik had ondertekend met fide, nog voor de match met topalov. Iets om op te volgen! Nu, de match met Kramnik komt er sowieso en pas na dat stukje gekke cyclus zijn we écht herbegonnen…

  Een hel 🙂 Enfin, nu is het wel duidelijk: Kramnik-Anand en Topalov-Wereldbekerwinnaar (voor einde dit jaar) en de winnaars daarvan spelen nog eens voor de wereldtitel. Hopelijk zijn we dan van dat gedoe af.

 3. Tim
  Tim30-09-2007

  Het zal weer een soep worden als Kramnik of Topalov dan wint, want wie is dan de ‘echte’ wereldkampioen?

 4. KAra
  KAra30-09-2007

  Vooral voor Aronian moet het toernooi toch een ontgoocheling geweest zijn. Die zal er wel meer van verwacht hebben, net zoals wij…

 5. Yen
  Yen30-09-2007

  De Fide heeft idd een nogal ingewikkeld compromis uitgewerkt (je zou het een Belgisch compromis kunnen noemen). Anand is nu “eventjes” wereldkampioen en speelt in 2008 tegen Kramnik. Dit is de eerste halve finale, in de andere neemt Topalov het op tegen de winnaar van de wereldbeker in Elista. In 2009 spelen beide winnaars van de halve finales een match om wereldkampioen te worden. Vanaf dan wordt de uitdager bepaald door een match tussen de winnaar van de grandprix tornooien en de winnaar van de wereldbeker. Dit lijkt wat chinees, maar op de fide-site staat een duidelijk schema. Het is eventjes miserie, maar volgens mij zal er na 2008 EINDELIJK weer een duidelijk systeem zijn, dus nog even geduld. Ik leg me er gerust bij neer, want intussen krijgen we prachtig schaak te zien van de toppers.

 6. Robbie
  Robbie30-09-2007

  Anand heeft verdiend gewonnen!
  Maar Kramnik heeft me toch beetje teleurgesteld,zeker gezien zijn spel tegen Grischuk
  Ik heb de indruk dat Kramnik niet voluit ging spelen.
  Hij spaarde zich duidelijk voor de komende wk-tweekamp
  gezien zijn voorbereiding liever niet zijn geheim prijs geven,jammer! Daarom hekelde ik zijn mentaliteit. Echter,dat is zijn recht en dat moet hij zelf weten!!
  Leko stagneerde al enkele jaren,want hij wordt toch niet sterker meer en helaas heeft hij nog altijd slechte gewoonte:remise schuiven! Aronian heeft inderdaad teleurgeteld gespeeld en is duidelijk voorlopig te licht bevonden dit jaar. Dat zal misschien andere keer zijn.
  De rest van de spelers zijn weliswaar topspelers,maar kon
  Anand niet veel bestoken. Ik had liever anders gezien.
  Waarom speelde Vassili Ivantsjoek niet mee?? Want hij
  speelt een geweldige seizoen dit jaar!! En verder waarom
  speelde Topalov ook niet mee? Dit zulke spelers sla ik meer aan dan de spelers als Grischuk,Leko,Svidler enz…
  Ik vind het wel jammer dit zulke regeling slecht is uitgekomen.
  Schaakgroeten!

 7. Bernard Geerinckx
  Bernard Geerinckx30-09-2007

  le champion du monde !!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.