Crelel en Bredene delen punten in eerste topper van het jaar

CrelelOmwille van de Europacup voor teams, die vanaf midden deze week in Turkije gespeeld wordt, werden drie matchen uit de eerste ronde van de nationale interclubs vooruitgeschoven. Blikvanger hierbij was CRELEL 1 – Bredene 1 : de uittredende kampioen tegen de promovendus en, volgens velen, de volgende kampioen. Als nieuwkomer bij Luik zat Hans Renette op de eerste rij om deze match te volgen…

Door Hans Renette

Wat het meest opviel was de ‘zwakke’ opstelling van de West-Vlamingen. Aronian en Leko hadden verplichtingen, dat wisten we, maar verschillende andere GM’s bleken ook niet beschikbaar. De vrees voor een Bredens statement tegen de kampioen was dus ongegrond. Desondanks werden er bij Luik geen risico’s genomen, door met een erg sterke opstelling voor de dag te komen, met publiekstrekker Pedrag Nikolic op bord 1.

Cekro en Vandevoort winnen voor Luik, Hovhanisian en Ringoir doen het voor Bredene

Timoshenko

Al vrij snel werd de partij op het tweede bord, tussen Timoshenko en Sprenger, remise. Het volgend resultaat, en de eerste beslissing viel eventjes voor de tijdnoodfase, op bord 7. Etienne Goossens had een goede opening gekend tegen jeugdtalent Tanguy Ringoir, maar in opkomende tijdnood verloor hij de goede voortzetting uit het oog en volgde met enkele serieuze fouten. Tanguy maakte het taktisch knap af. Iets later viel er een tweede remise op het eerste bord. De partij tussen Nikolic en Savchenko was iets te moeilijk voor niet-professionals, ik zal het er dus maar op houden dat de remise terecht was.

Hevige strijd levert 4-4 gelijkspel op

Mher Aan de andere borden werd hard gevochten, waarbij de kansen eerder in de richting van Luik leken te gaan. Zowel Sebag, Vandevoort, Cekro als ikzelf hadden betere tot gewonnen stellingen. Alleen Chabanon had het erg lastig tegen een erg sterk spelende Hovhanisian. Ergens rond het vierde uur volgden enkele resultaten mekaar snel op. Cekro won een wriemelpartij tegen Marcel Roofthoofd, die vooral met remiseinstelling aan de aftrap was gekomen. Sebag kwam er net niet door tegen Levente Vajda, hoewel er winst in gezeten zou hebben. Mher kraakte Chabanon uiteindelijk in een toreneindspel en Vandevoort won, de partij van de dag, tegen Alienkin, die van het kastje naar de muur werd gespeeld. Ikzelf miste tegen Linton Donovan verschillende winstkansen en wrong dan nog eens een totaal gewonnen eindspel de nek om : remise.

4-4 is een erg goed resultaat tegen Bredene 1, maar er had duidelijk meer ingezeten voor de Luikenaars.

De partijen kan u naspelen op de interclubpagina van Valeer Maes (link zie onder). Onze aanraders zijn zonder twijfel Hovhanisian-Chabanon en Vandevoort-Alienkin.

De andere uitslagen:
Namen-Brussel 4.5-3.5
Rochade1- Temse 4.5-3.5

Hans Renette

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.