Linex Magic Merida wint de European Club Cup

De winnaarsHet Spaanse team uit Merida mag zich voor 1 jaar het sterkste clubteam uit Europa noemen. Dankzij een sterke collectieve prestatie hield het een van de favorieten, Ural, achter zich. Rochade Eupen is het sterkste Belgische team geworden, nadat Crelel zijn laatste ronde verloor. Er viel overigens nog eén opvallende uitslag te melden…

Merida doet het dankzij sterk collectief

VaganianLinex Magic is vooral erg sterk als ploeg. Op geen enkel bord blonken ze écht uit en zoals we al vermeldden in ons vorige artikel, slaagden ze er vooral in veel matchen te winnen in tegenstelling tot de favorietenploegen. Zij scoorden immers meer bordpunten (zelfs 2.5 meer om precies te zijn), maar minder matchpunten. Dankzij 6 overwinningen en 1 gelijkspel zijn Kamsky, Adams, Rublevsky, Sargissian, Cheparinov en Perez de winnaars.

Om de buit definitief binnen te halen, moest Merida hun laatste ronde ook winnen. Niet evident tegen het sterke Saratov (met Alekseev, Tiviakov ed.), maar het werd al bij al vlot 4-2. Achtervolger Ural won ook, maar dat mocht niet meer baten. In die match van Ural, tegen Bosna Sarajevo, viel één resultaat echt op: Radjabov won met zwart van Ivanchuk en daarmee komt een einde aan diens fantastische reeks van partijen zonder nederlaag. Toch is het geen ramp voor Chucky, want de rest van zijn tornooi was gelukkig uitstekend. De topscorer was trouwens Rafael Vaganian op bord 3 met een tpr van 2903 en een score van 4.5/5.

Eupen haalt Crelel in na stevige overwinning

Sebag, topscorer voor LuikDe belgische kampioen Crelel stond na ronde 6 nog in de top 20, maar dat liep vandaag helaas mis. Ze verloren met 4-2 van het in de breedte sterkere Novoborsky. Rochade Eupen profiteerde en won met 5-1 van Aarhus Skakklub. Daardoor wipt Eupen alsnog over Crelel naar een 24ste plaats. Crelel werd uiteindelijk 29ste, Namen 48ste.

  1. Ruben
    Ruben10-10-2007

    Bien joué Vaganian!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.